skhemi-yatsenko-ne-bude-dubinskiy-rozpoviv-pro-plani-finkomitetu

"Схеми Яценка" не буде: Дубінський розповів про плани фінкомітету

 • 12494 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики вирішив розробити альтернативне рішення для врегулювання питання оціночної діяльності у законодавстві, з приводу якого раніше виник розбрат між членами фракції "Слуга народу". Про це повідомив народний депутат від СН Олександр Дубінський у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Отже, щоб не допустити інсинуацій, ще раз поясню позицію членів фінансового комітету Ради. Не буде ні схеми Яценка, ні монополії оцінювачів, ні безконтрольного Прозорро, ні непрозорого СЕТАМу. Комітет ще в п'ятницю ухвалив рішення розробити відповідне альтернативне рішення/або рішення. Термін встановили 2 тижні. Перша робоча група в п'ятницю, 10:00 в комітеті", - вказав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Слузі народу" розповіли про скандал всередині фракції

Раніше Дубінський повідомляв, що спілкувався з керівництвом партії СН і з'ясував, що Офіс Президента наполягає на тому, щоб всі депутати партії в фінансовому комітеті Ради пройшли детектор брехні.

За його словами, причина цього - в зверненні до Офісу Президента декількох депутатів, "яким не сподобалося голосування членів комітету, де було ухвалено рішення про знищення монополії на оціночну діяльність т.зв. майданчиків Яценка + демонополізацію ринку держзакупівель через систему ProZorro, а також зниження цін на участь в торгах + забезпечення прозорої роботи СЕТАМ/АРМА".

При цьому, колишній віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко у Facebook заявив, що ОП висунув підозру 11 нардепам зі "Слуги народу". "Їх звинувачують в отриманні 30 000 доларів (кожному) за голосування проти одного антикорупційного законопроекту на засіданні комітету Верховної Ради", - повідомляв тоді він.

САП відкрила провадження щодо отримання хабара по 30 тис. доларів 11 чинними нардепами.

У ситуацію втрутився і Президент Зеленський, зажадавши від всіх членів комітету Ради з фінансів пройти поліграф.

Українські Національні Новини

Політика