skibitskiy-pro-kontrnastup-zbroyni-sili-volodiyut-initsiativoyu-use-yde-za-planom

Скібіцький про контрнаступ: "Збройні сили володіють ініціативою. Усе йде за планом"

 • 262876 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю для «ЦІВІЛ Медіа», повідомляє УНН.

Цитата

«Нинішня ситуація на полі бою складна, але Збройні сили України володіють ініціативою. Усе йде за планом. Ми реагуємо на зміну обстановки на полі бою та вносимо необхідні корективи. Воєнна розвідка України викриває наміри противника, а Сили оборони зривають їх. Ми аналізуємо та завдаємо ударів туди, де російські окупанти зазнають відчутних втрат», - заявив Скібіцький.

За його словами, противник непогано укріпився на окупованих українських територіях. На темп контрнаступу впливають масштабні мінні загородження та кілька ліній фортифікаційних споруд, які збудували окупанти.

«Тим, хто вважає, мовляв Україна надто повільна під час наступу, я скажу, що війна ― це не спортивні змагання. Динаміка бойових дій залежить від дуже багатьох факторів, зокрема, від наявності необхідних для виконання бойових завдань сил і засобів, - зазначив представник розвідки.

Також Силам оборони потрібно більше боєприпасів засобів ППО, машини для розмінування та далекобійна високоточна зброя.

Зараз дії українських військових на полю бою спрямовані на те, щоб знекровити противника ― перерізати шляхи постачань, знищити склади з озброєнням, перемогти у контрбатарейних баталіях, знищити їхні засоби розвідки та ППО.

За словами Скібіцького, головним тут є не так швидкість, як несподіваність та точність удару.

«Тож Україна ― у наступі, і успіх буде», - узагальнив Скібіцький.

Доповнення

Попри активні наступальні дії російських окупантів на Купʼянському та Лиманському напрямках, українські бійці продовжують зривати їх плани. На Бахмутському напрямку ЗСУ продовжують наступальні дії, розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна повернула тіла 44 полеглих захисників

     • 297314 переглядiв

    ДБР повідомило про підозру олігарху путіна гінеру

     • 265645 переглядiв