slozami-polonenikh-alyesh-i-vankov-klopotenko-dav-poradi-chim-mozhna-zaminiti-sil

Сльозами полонених Алєш і Ваньков: Клопотенко дав поради, чим можна замінити сіль

 • 228077 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко дав поради, чим можна замінити сіль, яка зникла з прилавків магазинів через призупинення роботи підприємства "Артемсіль", передає УНН.

Цитата

"Котики, розумію, що з сіллю трохи зникло відчуття стабільності. То як з гречкою. Але є два моменти. Перший: якщо ви таки маєте сіль, то додавайте її менше. Тиждень-два, ваші рецептори адаптуються, і ви зрозумієте, що можливо до того їли забагато солі. Це реально буде трохи корисніша історія. Другий момент: щоб компенсувати сіль у їжі - додавайте продукти, що вже є солоними. Соєвий соус, бринза, сулугуні, взагалі будь-який сир, солоні горішки, оселедець. Якщо є розсіл з минулорічних огірків/помідорів, то додайте трохи у борщ, і це зробить його солоним", - написав Клопотенко в Instagram.

Деталі

Він пообіцяв окремо розповісти, що робити з консервацією, а ще доповнив публікацію мемом зі своїм фото і підписом: "Чим можна замінити сіль? Сльозами полонених Алєш і Ваньков".

"Автора мемчика не знаю, але ним забитий мій дірект. То ж гріх не використати. Цьом", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Технолог розповіла, як дефіцит солі вплине на виробництво

Контекст

Найбільше у Європі підприємство з видобутку солі, ДП "Артемсіль", через бойові дії зупинило роботу й відвантажило всі запаси готової продукції. В Україні заговорили про можливий дефіцит солі, ціни почали зростати, а громадяни – скаржитися на відсутність товару в магазинах.

Українські Національні Новини

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    У Кривому Розі чули вибухи: над містом піднімається дим

     • 1425622 переглядiв

    Спека до +33°: синоптики дали прогноз на перші дні літа

     • 264914 переглядiв