sluzhat-lyshe-interesam-putina-prezydent-yevrorady-pro-zaiavy-trampa-shchodo-nato

Служать лише інтересам путіна: президент Євроради про заяви Трампа щодо НАТО

 • 34904 переглядiв

Президент Європейської Ради розкритикував заяви Трампа про заохочення російських атак на союзників по НАТО як такі, що лише слугують інтересам путіна, а не приносять більше безпеки чи миру.

Президент Європейської ради Шарль Мішель розкритикував заяву колишнього президента США Дональда Трампа про те, що він "заохочував" би росію атакувати будь-кого із союзників США по НАТО, зазначивши, що такі заяви служать лише інтересам російського диктатора, передає УНН.

Трансатлантичний альянс протягом 75 років підтримує безпеку та процвітання американців, канадців і європейців. Нерозважливі заяви про безпеку НАТО та солідарність статті 5 служать лише інтересам путіна. Вони не приносять у світ більше безпеки чи миру,

- написав Мішель в Х.

Деталі

Він зазначив, що такі заяви навпаки наголошують на необхідності для ЄС терміново розвивати свою стратегічну автономію та інвестувати у свою оборону.

Контекст

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що "заохочуватиме" росію атакувати будь-кого із союзників США по НАТО, які, на його думку, не виконали свої фінансові зобов'язання. Білий дім назвав ці висловлювання "жахливими і божевільними".

Популярні

Новини по темі

Помер екс-вокаліст німецького гурту Can Дамо Судзукі

 • 32565 переглядiв