smertnist-vid-koronavirusu-v-ukrayini-zrosla-vtrichi-za-dva-misyatsi

Смертність від коронавірусу в Україні зросла втричі за два місяці

 • 17307 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. В Україні за минулу добу зафіксували 561 випадок смертей від коронавірусу, що втричі більше, ніж двома місяцями раніше, передає УНН.

Зазначимо, що два місяці тому (станом на 29 вересня - ред.) в Україні від коронавірусу померло 194 людини. Таким чином, за два місяці смертність від коронавірусу в країні зросла у 3 рази.

Також додамо, що кількість нових випадків захворювання незначно впала - з 11,7 тис. до 10,5 тис. на добу.

Деталі

Незважаючи на це, лікарі прогнозують нові "спалахи" коронавірусу вже взимку.

Крім цього, в Україні вже незабаром може з'явитися новий штам "Омікрон".

Принципи терапії при ньому залишаються колишніми - розповіла головний інфекціоніст, заслужений лікар Ольга Голубовська. Головне - не зволікати з початком лікування. Голубовська наголосила, що раннє лікування є вкрай важливим, тому на ньому слід акцентувати увагу для лікування будь-якого штаму коронавірусу.

Препарат для раннього лікування та профілактики коронавірусної інфекції розробили українські та ізраїльські вчені.

Принцип роботи даного медвиробу - інгаляція. Спеціальний розчин застосовується для лікування ранньої стадії і запобігає важкому вірусному захворюванню. Через дихальні шляхи за допомогою інгаляції зменшує вірусне або патогенне навантаження на організм людини і стабілізує роботу імунної системи. Має реєстрацію в Ізраїлі і, за інформацією нашої редакції, незабаром буде зареєстрований в МОЗ України як медичний виріб.

Препарат, за словами вчених, також можна застосовувати в якості профілактики інфекції, так як епітелій носової порожнини є основним порталом для входу респіраторних вірусів і безпосередньою мішенню для вірусної реплікації в дихальних шляхах.

Персональна систематична інгаляційна обробка слизових оболонок із застосуванням цього препарату, відзначають розробники, знешкоджує вірус до моменту його потрапляння в організм, чим забезпечує профілактику зараження, в т.ч. Sars-COV-2.

Українські Національні Новини

Суспільство