smolenska-katastrofa-u-rosiyi-znovu-zaperechili-versiyu-pro-vibukh-na-bortu-litaka

Смоленська катастрофа: у Росії знову заперечили версію про вибух на борту літака

 • 8734 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Слідчий комітет Росії не знайшов підтвердження версії про вибух на борту літака президента Польщі Леха Качинського, який розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Про це повідомила офіційний представник СК РФ Світлана Петренко, передає УНН з посиланням на прес-службу відомства.

“Усі версії, зокрема висловлені польською стороною, були ретельно перевірені. Зокрема, версія про вибух перевірялася серед першочергових і свого підтвердження не знайшла”, — сказала С.Петренко.

Як повідомляв УНН, на запит польської сторони в Росії додатково оглянуть уламки літака Ту-154, в якому 10 квітня 2010 року загинув під Смоленськом польський президент Лех Качинський.

Так, з 3 по 7 вересня в Росії будуть працювати п’ять співробітників національної, регіональної і окружної польських прокуратур, два слідчих військової жандармерії і перекладач. Уламки президентського борту №1 досі зберігаються в ангарі на території смоленського аеропорту. Після цього сторони обговорять питання, пов’язані з подальшим розслідуванням трагедії. Поки домовитися щодо причин катастрофи сторони не змогли.

Раніше польський експерт підкомісії Міністерства національної оборони у справах повторного дослідження авіакатастрофи 10 квітня 2010 року Франк Тейлор заявив, що ліве крило президентського літака, який розбився в Смоленську, було знищено в результаті внутрішнього вибуху.

Слідчий комітет Росії у відповідь на це заявив, що версія про вибух на борту літака не підтвердилася.

Нагадаємо, польський урядовий Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня 2010 року. На борту перебували 96 осіб - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Не вижив ніхто. Серед загиблих президент, його дружина і частина керівництва країни. Вони прямували до Катині, щоб взяти участь в траурних заходах на місці масового поховання жертв політичних репресій.

Українські Національні Новини

Новини Світу