solomonovi-ostrovi-politsiya-viyavila-3-tila-i-zaareshtuvala-ponad-100-lyudey-pid-chas-protestiv-cherez-tisni-zvyazki-z-kitayem

Соломонові острови: поліція виявила 3 тіла і заарештувала понад 100 людей під час протестів "через тісні зв'язки з Китаєм"

 • 21088 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Поліція Соломонових Островів знайшла три тіла в згорілій будівлі та заарештувала понад 100 людей у ​​ході протестів цього тижня, викликаних занепокоєнням, щодо посилення зв’язків тихоокеанської країни з Китаєм. Про це пише УНН з посиланням на The Associated Press.

Деталі

Тіла загиблих були знайдені пізно в п'ятницю після вщухання заворушень і протестів.

Заворушення та мародерство, спрямовані на китайський квартал Хойнари та центральні райони міста, спалахнули в середу внаслідок мирного протесту людей в столиці. Поліція застосувала сльозогінний газ і гумові кулі проти демонстрантів, які підпалили Національний парламент, поліцейську дільницю та багато інших будівель.

Літак з австралійською поліцією та дипломатами перебуває в Хоніарі, щоб допомогти місцевій поліції навести порядок. Ще до 50 австралійських поліцейських і 43 співробітники сил оборони також були розгорнуті на прохання прем'єра Согаваре за двостороннім договором з Австралією.

Критики звинувачують у заворушеннях скарги на відсутність державних послуг та підзвітності, корупцію та китайські підприємства, які дають роботу іноземцям, а не місцевим жителям.

Влада ввела комендантську годину в столиці Хоніара після того, як у п'ятницю закінчився 36-годинний карантин, який ввів прем'єр-міністр Манассе Согаваре.

Согаваре звинуватив зовнішнє втручання в розпалюванні протестів із закликом до його відставки.

Додамо

Согаваре широко критикували лідери найбільш густонаселеного острова країни Малаїта за рішення в 2019 році припинити дипломатичні відносини з Тайванем на користь материкового Китаю. Пекін заявляє, що острів Тайвань є частиною його території.

Соломонові Острови з населенням близько 700 000 осіб знаходяться приблизно в 1 500 кілометрах на північний схід від Австралії. Вони найбільш відомі кровопролитними боями, які відбувалися там під час Другої світової війни між США та Японією.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Полтавській області підліток впав у шахту ліфта

     • 18274 переглядiв

    Київ огорнув густий туман: у соцмережах поділилися світлинами

     • 17660 переглядiв