spalakhu-skarlatini-v-kiyevi-nemaye-infektsionisti-zapevnyayut-scho-vipadki-zakhvoryuvan-ne-povyazani

Спалаху скарлатини в Києві немає: інфекціоністи запевняють, що випадки захворювань не пов’язані

 • 52618 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. В столиці було зафіксовано два випадки захворювання на скарлатину, проте Київський міський центр контролю та профілактики хвороб повідомляє, що вони між собою не пов’язані, а отже спалаху в столиці немає, передає УНН.

Цитата

«За минулий тиждень в місті Києві було зареєстровано 2 випадки захворювання на скарлатину, які сталися в Дарницькому районі столиці серед школярів. Обидва випадки не пов’язані між собою та є характерними серед захворювань які щороку реєструють під час епідсезону»,- йдеться в повідомленні.

Деталі

За попередніх 10 місяців в столиці зареєстровано 375 випадків захворювань скарлатини, з них лише двоє – дорослі люди.

Наразі шкільні класи в яких навчались захворілі діти переведені на дистанційне навчання. Фахівці ЦКПХ проводять епідрозслідування випадків. Зокрема огляд кола контактних осіб та інформування навчальних закладів щодо необхідних протиепідемічних заходів.

Довідково

Скарлатина передається повітряно-краплинним шляхом. Краплі формуються під час кашлю, чхання і навіть розмови хворого. Щоб мінімізувати ризик зараження варто піклуватися про імунітет, зокрема якісно харчуватися, щоб отримувати усі необхідні вітаміни. Також дотримуватися особистої гігієни та здійснювати провітрювання та вологе прибирання приміщення, в якому перебувають діти і дорослі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ: за тиждень через COVID-19 померли понад 50 людей

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    СБУ відкрила кримінальну справу проти Ірини Фаріон

     • 70132 переглядiв