spiker-palati-predstavnikiv-ssha-zayavila-scho-tramp-namagavsya-pidkupiti-ukrayinu

Спікер Палати представників США заявила, що Трамп намагався "підкупити" Україну

 • 8172 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Президент США Дональд Трамп намагався підкупити України, блокуючи надання військової допомоги. Про це заявила спікер Палати представників Ненсі Пелосі, передає УНН із посиланням на CNN.

"Те, як президент окреслив, що все відбулося ідеально, я сказала б, що це абсолютно хибне твердження. Це хабарництво", - заявила Пелосі.

Як зазначає видання, Трамп неодноразово заявляв, що його телефонна розмова з Президентом України Володимиром Зеленським у липні була "ідеальною".

На запитання про те, що вона вважає хабарем у випадку контактів президента з Україною, Пелосі відповіла, що "хабар полягає в наданні або відмові в наданні військової допомоги в обмін на публічну заяву щодо проведення фальшивого розслідування в зв'язку з виборами".

Повідомляється, що заява була зроблена після отримання, за словами Пелосі, "розгромних показань" проти Трампа в ході перших відкритих слухань в рамках розслідування щодо імпічменту. Йдеться про допит тимчасового повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора і заступника помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Джорджа Кента.

Як повідомлялося раніше в УНН, на публічних слуханнях топ-дипломат США заявив про корупцію в Генпрокуратурі України. 

Українські Національні Новини

Новини Світу