spilni-navchannya-vgs-rosiyi-ta-bilorusiyi-zaversheno-minoboroni

Спільні навчання впс росії та білорусії завершено - міноборони

 • 943685 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Завершилися двотижневі спільні навчання впс білорусі та росії, повідомило у четвер міністерство оборони білорусі, передає УНН.

Цитата

«Спільне льотно-тактичне вчення було спрямоване на забезпечення безпеки Союзної держави та мало виключно оборонний характер», - йдеться у повідомленні відомства в офіційному Telegram-каналі.

Авіаційні навчання пройшли у білорусі з 16 січня по 1 лютого.

Окремо у вівторок міністерство оголосило про початок тижня спільних з росією військових навчань об'єднаного командування їхнього регіонального угруповання військ. У міністерстві заявили, що готуються до спільних навчань "Щит Союзу-2023", які дві країни проведуть у росії у вересні.

Додамо

росія використовувала територію білорусі як одну зі своїх точок входу для вторгнення в Україну у 2022 році. Спільні військові навчання білорусі та росії минулого року посилили побоювання, що білоруські війська можуть приєднатися до російських сил в Україні, але лукашенко неодноразово спростовував чутки про те, що його війська приєднаються до бойових дій в Україні. У грудні Україна попередила, що "не виключає" "навмисної провокації" з боку росії після того, як білорусь заявила, що на її території впали уламки української ракети.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    IBOXBANK продовжив термін дії безплатного оформлення IBOXCARD

     • 680019 переглядiв

    У ПЦУ обговорять календарну реформу 24 травня

     • 966801 переглядiв