sposterigachi-obsye-pro-vibori-ye-kudi-pragnuti

Спостерігачі ОБСЄ про вибори: є куди прагнути

 • 10318 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Вибори в Україні 31 березня в Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ оцінюють позитивно, але є можливість для поліпшення роботи виборчих комісій. Про це під час прес-конференції в Києві заявив глава місії спостерігачів БДІПЛ ОБСЄ Петер Тейлер, передає кореспондент УНН.

"Якщо розглянути ближче наші висновки, то можна сказати, що є ще можливість для поліпшення роботи виборчих дільниць, і процес може стати краще. Хочу привернути увагу до високого обороту членів виборчих дільниць, і окружних виборчих комісій. Це і може служити причиною дефектів ... Я все ще вважаю за потрібне підкреслити, що день виборів був оцінений позитивно, і, що вже було сказано раніше, прокладає шлях для другого туру", - сказав Тейлер.

Він зазначив, що спостерігачі перебували в Україні протягом двох місяців, місія спостерігала за трьома тисячами тьохста десятьма виборчими комісіями та їх виборчими дільницями.

"Важлива річ, яку ми хотіли б підкреслити, полягає в тому що ми спостерігали і продовжимо спостерігати за 141 столом, де процес ще не закінчився. Наші спостерігачі все ще працюють на місцях", - додав він.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія станом на 16:31 опрацювала 85,14% протоколів за результатами голосування на виборах президента України 31 березня

Українські Національні Новини

Політика