ukenru
spozhivannya-elektriki-zrostaye-vidklyuchen-ne-prognozuyetsya-ale-ekonomiti-vvecheri-potribno-ukrenergo

Споживання електрики зростає, відключень не прогнозується, але економити ввечері потрібно - Укренерго

 • 384130 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Споживання електроенергії після вихідних зростає, однак дефіциту наразі немає, відключень не прогнозується, але у вечірній пік потрібно зменшити використання електричної енергії, повідомили у понеділок в НЕК "Укренерго" та Міненерго, пише УНН.

Деталі

Повідомляється, що завершено плановий та низку аварійних і поточних ремонтів на енергоблоках теплової генерації. "Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає", - сказали у Міненерго.

Про те, що наразі на електростанціях виробляється достатньо електроенергії для забезпечення потреб споживачів, повідомили і в Укренерго. "У вихідні споживання було нижче, ніж у робочі дні. Але з початком робочого тижня споживання вже зростає", - зазначили у компанії.

"На сьогодні Диспетчерський центр Укренерго не прогнозує відключень, але наголошуємо на необхідності зменшити споживання електричної енергії у вечірні години доби", - наголосили в компанії.

Там нагадали, що найбільш складним для енергосистеми є період з 16:00 до 23:00.

"Ситуація ускладнилася тим, що у неділю, 9 липня, у плановий ремонт виведений енергоблок однієї з атомних електростанцій. Це зменшило доступний обсяг потужностей в енергосистемі", - зауважили в Укренерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці встановили рекорд зі споживання електрики цього літа: Укренерго ще раз нагадало щодо кондиціонерів

Також у компанії повідомили, що з 18:00 до 22:00 передбачений імпорт електроенергії зі Словаччини з максимальною потужністю до 299 МВт, а також з Молдови – до 170 МВт з 17:00 до 21:00. Експорт відсутній.

За даними Міненерго, минулої доби зафіксовано пошкодження ліній електропередачі через грозовий шторм, внаслідок чого без світла залишалася частина споживачів у Сумській, Чернігівській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській областях. У Дніпропетровській області через негоду тимчасово знеструмлювалися 32 тис. споживачів.

"Наразі залишаються без світла 4 населених пункти на Чернігівщині та 12 населених пунктів – на Сумщині. Тривають відновлювальні роботи", - повідомили у міністерстві.

Через обстріли знеструмлювалися 12 населених пунктів у Донецькій області. Залишається без світла частина абонентів у Запорізькій, Херсонській, Сумській, Харківській, Чернігівській областях.

"Загалом через бойові дії та технічні збої в роботі обладнання наразі залишаються знеструмленими 408 населених пунктів у прифронтових та прикордонних областях", - зазначили в Укренерго.

У Херсоні після підриву дамби Каховської ГЕС заживили 143 споживачів, які були відключені після підтоплення. Залишаються без світла 12,9 тисячі споживачів.

Українські Національні Новини

Економіка