sproschennya-otrimannya-gromadyanstva-ukrayini-dlya-inozemnikh-biytsiv-oos-ukhvalili-zakon

Спрощення отримання громадянства України для іноземних бійців ООС: ухвалили закон

 • 20774 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Верховна Рада ухвалила зміни до закону "Про громадянство України" щодо спрощеного набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України на Донбаі (№ 5630), пише УНН.

За проголосували 285 народних депутатів.

Деталі

Метою закону є реалізація указу Президента України від 13 серпня 2019 року № 594/2019 "Питання спрощення набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які брали (беруть) участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони України, та громадянами Російської Федерації, які зазнали переслідувань через політичні переконання".

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту № 5630 є спрощення порядку набуття громадянства України для наступних осіб:

  • громадянами Російської Федерації, які зазнали переслідувань через політичні переконання;
  • іноземцями і особами без громадянства, що в установленому законодавством України порядку проходили (проходять) військову службу за контрактом у Збройних Силах України та/або брали безпосередню участь в антитерористичній операції;
  • особами, які мають визначні заслуги перед Україною.

Раніше

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що відомство готове видавати ID-картку громадянина України іноземцям, які воюють за незалежність України на Донбасі, як тільки будуть ухвалені відповідні законодавчі зміни.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Китай вивів на орбіту новий супутник зв’язку

     • 13870 переглядiв

    ООН зафіксувала рекордну спеку в Арктиці

     • 21082 переглядiв