ssha-dodatkovo-nadali-ukrayini-4-5-mlrd-dolariv-dopomogi

США додатково надали Україні 4,5 млрд доларів допомоги

 • 422132 переглядiв

КИЇВ. 22 листопада. УНН. США надали Україні як додаткову пряму бюджетну підтримку - 4,5 млрд доларів. Про це йдеться у заяві міністера фінансів Джанет Єллен, яку поширив Мінфін США, передає УНН.

Цитата

"Сьогодні Сполучені Штати продовжили дотримуватись своєї непохитної прихильності перед Україною, мобілізувавши додаткові 4,5 мільярда доларів у вигляді грантів для прямої бюджетної підтримки. Ці кошти почнуть виплачуватися найближчими тижнями та допоможуть уряду України захиститися від незаконної війни росії шляхом зміцнення економічної стабільності та підтримки основних державних послуг, включаючи заробітну плату працівникам лікарень, державним службовцям і вчителям, а також соціальну допомогу людям похилого віку та вразливий. У поєднанні з нашою підтримкою безпеки та величезною хоробрістю українського народу ці кошти є критично важливим інструментом опору України неспровокованому вторгненню путіна", - йдеться у заяві Єллен.

Додамо

За словами міністра фінансів, ці виплати доведуть загальну пряму бюджетну підтримку України з боку США до 13 мільярдів доларів, усі у вигляді грантів.

"Ми заохочуємо інших донорів збільшити та прискорити свою допомогу Україні. Крім надання економічної підтримки, Міністерство фінансів і уряд США продовжуватимуть використовувати всі наші інструменти, включаючи нашу історичну коаліцію санкцій, щоб послабити військову машину путіна", - додала Єллен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обсяг військової допомоги Україні від США перевищив 20 млрд доларів – Пентагон

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    США додатково надали Україні 4,5 млрд доларів допомоги

     • 422132 переглядiв

    Україна вийшла зі ще однієї угоди СНД: про що мова

     • 459093 переглядiв

    У Криму "бавовна": вибухи чули в Севастополі, Балаклаві та Євпаторії

     • 1207666 переглядiв

    З березня по жовтень українцям виплатили пенсій на 387 млрд гривень

     • 416921 переглядiв

    Землетрус магнітудою 7 балів сколихнув Соломонові острови

     • 658466 переглядiв