ssha-gotovi-vidpovisti-yakscho-rosiya-prodovzhit-vtorgnennya-v-ukrayinu-rozrobleno-plan-posilennya-pozitsiy-nato

США готові відповісти, якщо Росія продовжить вторгнення в Україну: розроблено план посилення позицій НАТО

 • 24819 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. США готові відповісти, якщо Росія продовжить вторгнення в Україну. Розроблено плани щодо посилення позицій НАТО у державах-союзниках, у разі подальшого російського вторгнення, особливо на східному фланзі. Про це напередодні журналістам повідомив високопоставлений представник американської адміністрації, пише УНН.

Цитата:

"Президент Байден також дасть зрозуміти в розмові з президентом Путіним, що ми готові до дипломатії і дипломатичного шляху просування вперед, але ми також готові відповісти, якщо Росія продовжить вторгнення в Україну", — заявив чиновник.

"Ми розробили плани щодо посилення позицій НАТО у державах-союзниках у разі подальшого вторгнення, яке дестабілізує ситуацію з безпекою в Європі і потребуватиме коригування сил і можливостей НАТО, особливо на східному фланзі. І ми готові надати Україні подальшу допомогу в захисті її території і у відповідь на потенційну російську окупацію, якщо в найближчі тижні продовжиться вторгнення", - підкреслив він.

Деталі

За словами офіційної особи, США погодили дії з союзниками, щоб ввести серйозні санкції щодо російської економіки і фінансової системи, що виходять далеко за межі того, що було введено в 2014 році, — про що Байден також дасть зрозуміти Путіну.

Водночас - і, зі слів чиновника, Байден підкреслить це Путіну - США єдині з союзниками у своїй готовності вести "принципову дипломатію" з Росією.

"Президент Байден ясно дасть зрозуміти, що існує дипломатичний шлях до розрядки напруженості в регіоні, якщо президент Путін зацікавлений в тому, щоб піти по ньому", — сказав спікер.

А після розмови, за його словами, США нададуть детальну інформацію своїм союзникам і партнерам, щоб скоординувати подальші кроки і оцінити стан справ.

Контекст

Сьогодні, 30 грудня, президент США Джо Байден проведе телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, щоб обговорити низку тем, включаючи майбутні дипломатичні відносини з Росією.

Дзвінок відбудеться на прохання російської сторони.

Напередодні держсекретар США Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з президентом Володимиром Зеленським для узгодження позицій.

Українські Національні Новини

Політика