ssha-naklali-sanktsiyi-na-kolishnogo-kerivnika-spetssluzhbi-bosniyi-ta-gertsegovini

США наклали санкції на колишнього керівника спецслужби Боснії та Герцеговини

 • 524588 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Міністерство фінансів США ввело санкції проти трьох громадян Боснії та Герцеговини, зокрема колишнього очільника спецслужби країни, за підрив регіональної стабільності, пише УНН з посиланням на заяву державного секретаря США Ентоні Блінкена.

Деталі

Під обмеження, серед іншого, потрапив колишній голова Агентства розвідки та безпеки Боснії і Герцеговини Осман Мехмедагіч, який, як стверджують США, допомагав Партії демократичних дій (SDA), яка представляє інтереси боснійців-мусульман.

Блінкен наголосив, що існує також достовірна інформація про те, що Мехмедагіч співпрацював зі злочинними мережами з метою особистого та партійного збагачення.

"Ця діяльність відображає більш широку модель поведінки Мехмедагіча та SDA, яка полягає у використанні владних повноважень для особистого і партійного збагачення", – сказав він.

Санкції також накладені на Едіна Гаканіна за участь у злочинному картелі, причетному до торгівлі наркотиками, а також відмивання грошей і причетність до транснаціонального злочинного угруповання, забороненого США.

У чорний список США потрапив лейтенант у Республіці Сербській Драган Станкович, який сприяв ухваленню закону, що має на меті узурпувати державну власність всупереч конституції Боснії і Герцеговини, рішенню конституційного суду і Дейтонській мирній угоді 1995 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти закликали ЄС та Британію зберегти санкції проти олігархів путіна

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    “Прометей” обіграв “Бур” у баскетбольному Єврокубку

     • 868263 переглядiв

    США готують Україну до весняного контрнаступу - Politico

     • 1017987 переглядiв

    Влада рф заявляє про збиття двох ракет над Бєлгородом

     • 617784 переглядiв