ssha-planuyut-peredati-izrayilyu-visokotochni-bombi-na-320-milyoniv-dolariv-v-ramkakh-velikoyi-ugodi

США планують передати Ізраїлю високоточні бомби на 320 мільйонів доларів в рамках великої угоди

 • 67141 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Адміністрація президента США Джо Байдена, розглядаючи питання захисту цивільного населення Гази, планує досягти великої угоди з Ізраїлем щодо надання країні високоточної зброї. Про це пише The Wall Street Journal, передає УНН.

Деталі

Адміністрація Байдена планує передачу високоточних бомб для Ізраїлю на суму 320 мільйонів доларів, укладаючи велику угоду, серед умов якої буде згода Ізраїля робити більше для захисту цивільного населення під час військової кампанії в Газі.

Зокрема, 31 жовтня, Білий дім направив офіційне повідомлення лідерам Конгресу про заплановану передачу крилатих бомб SPICE - високоточної керованої зброї, яка стріляє з винищувачів.

Видання акцентує, що домовленість про надання Ізраїлю високоточної зброї оголошується на тлі стурбованості в Конгресі та серед деяких американських чиновників щодо збільшення кількості смертей серед цивільного населення під час ізраїльської військової кампанії в секторі Газа.

Що передувало

Раніше в американській пресі з’являлися публікації, які висвічували критику, зокрема з боку Держдепартаменту США щодо позиції адміністрації президента країни в контексті війни в Ізраїлі. Про це йдеться у витоку внутрішнього документа, на який звернуло увагу видання Politico.

Раніше УНН повідомляв, що серед тем обговорення під час візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена до Туреччини, були ключові питання палестино-ізраїльского конфлікту.

Тим часом, ізраїльські військові минулої доби взяли під свій контроль опорний пункт терористичної організації ХАМАС, який розташований на півночі сектора Гази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вихідних не було евакуйовано жодного іноземця із Сектору Газа – ООН

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Із небезпечних громад Куп'янщини евакуювали вже 190 дітей - ОВА

     • 55299 переглядiв