ssha-poprosili-yaponiyu-kitay-ta-pivdennu-koreyu-vivilniti-zapasi-nafti-reuters

США попросили Японію, Китай та Південну Корею вивільнити запаси нафти - Reuters

 • 28449 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Адміністрація президента США Джо Байдена звернулася до кількох найбільших країн-споживачів нафти з проханням вивільнити частину запасів сирої нафти. Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела, пише УНН.

Деталі

Джерело повідомляє, що йдеться про держави, які є великими світовими споживачами енергоресурсів. Влада США обговорювала таку можливість з урядами Індії, Південної Кореї, Японії та Китаю.

Як повідомляється, у Вашингтоні пояснюють такий крок необхідністю домагатися зниження ціни на нафту, що має допомогти відновленню економіки. При цьому жодних остаточних рішень з боку зазначених країн поки не ухвалено.

Офіційний представник міністерства промисловості Японії сказав, що Америка звернулася до Токіо з проханням про співпрацю в боротьбі з підвищенням цін на нафту, але не зміг підтвердити, чи включав запит вивільнення запасів нафти.

Джерело додало, що за законом Японія не може використовувати резерви для зниження цін. Водночас офіційний представник Південної Кореї підтвердив, що Штати попросили Сеул вивільнити деякі запаси нафти.

Reuters повідомляє, що нинішня пропозиція є безпрецедентним викликом для ОПЕК - картелю, який впливав на ціни на нафту понад п'ять десятиліть - оскільки у ній бере участь Китай, найбільший імпортер нафти в світі.

Доповнення

18 липня Організація країн-експортерів нафти, Росія та їх союзники, група, відома як ОПЕК+, прийшла до угоди про обмеження видобутку нафти до 31 грудня 2022 року. З серпня видобуток збільшили на 400 барелів на добу - до поступового скасування обмежень видобутку (зараз 5,8 млн барелів на добу), до кінця вересня 2022 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу