ssha-spetsialno-nagnitaye-obstanovku-rosiya-vidpovila-na-povidomlennya-zmi-pro-nakopichennya-svoyikh-viysk-na-kordoni-z-ukrayinoyu

США спеціально нагнітає обстановку: Росія відповіла на повідомлення ЗМІ про накопичення своїх військ на кордоні з Україною

 • 20500 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. У Міністерстві закордонних справ Росії прокоментували інформацію іноземних ЗМІ, зокрема, The Washington Post і Associated Press стосовно скупчення російських військ на кордоні з Україною. Як заявила в коментарі "КоммерсантЪ" офіційний представник міністерства закордонних справ Марія Захарова, інформація є "провокацією з боку Америки", передає УНН.

Цитата

“Російські збройні сили на російській території - законне право суверенної держави. Виходячи з дій НАТО в регіоні, американська преса повинна бути стурбована агресивними діями не Росії, а США", - заявила Захарова.

Деталі

За її словами, США нібито проводить спецоперацію з нагнітання обстановки навколо України з перекладанням відповідальності на Росію. В її основі лежить провокаційні дії поблизу російських кордонів, супроводжувані обвинувальною риторикою на адресу Москви.

"В принципі нічого нового - класична Західна тактика. Вражає тільки масштаб нахабства і брехні", - заявила Захарова.

Контекст

Сьогодні вранці низка американських видань, зокрема, газета The Washington Post і Associated Press опублікували інформацію про те, що російські війська на початку наступного року планують наступ на Україну. Розвідка США зафіксувала скупчення військових у чотирьох місцях. Всього країна-агресор планує напад за участю 175 тисяч військовослужбовців.

Крім того, німецьке видання Bild повідомило, що вторгнення російських військ на територію України планується в три етапи. Росія може почати захоплення українських територій з півдня. Однак президент Росії Володимир Путін відклав цей план в "ящик", і не вирішив, чи буде він реалізований.

Українські Національні Новини

Політика