ssha-u-razi-vtorgnennya-v-ukrayinu-zmitsnyat-skhidniy-flang-nato-zmi

США у разі вторгнення в Україну зміцнять східний фланг НАТО - ЗМІ

 • 16979 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. У разі нового вторгнення Росії в Україну Москві слід очікувати посилення присутності США на східному фланзі НАТО. Про це заявив високопоставлений представник Білого дому, передає УНН з посиланням на Gazeta Prawna.

Цитата

“Після 2014 року у нас була європейська ініціатива стримування, яка передбачала посилення розгортання змінних військ на території союзників на східному фланзі НАТО. Можна очікувати, що в разі вторгнення відбудеться необхідність підвищити впевненість і почуття безпеки наших союзників в НАТО і Сполучених Штатах. Штати будуть готові зробити це", - сказав представник адміністрації Джо Байдена.

Деталі

Повідомляється, що високопоставлений чиновник США не захотів розкривати подробиці можливої відповіді США на вторгнення, але припустив, що США підтримають Україну новими поставками зброї. При цьому він наголосив, що мета США — не військове втручання в можливий конфлікт.

Контекст

Низка американських видань, зокрема, газета The Washington Post і Associated Press опублікували інформацію про те, що російські війська на початку наступного року планують наступ на Україну. Розвідка США зафіксувала скупчення військових у чотирьох місцях. Всього країна-агресор планує напад за участю 175 тисяч військовослужбовців.

Крім того, німецьке видання Bild повідомило, що вторгнення російських військ на територію України планується в три етапи. Росія може почати захоплення українських територій з півдня. Однак президент Росії Володимир Путін відклав цей план в "ящик", і не вирішив, чи буде він реалізований.

Нагадаємо, що переговори президента США Джо Байдена і російського лідера Володимира Путіна підтвердили в Білому домі. Переговори президентів заплановані на вівторок, 7 грудня.

Президент США Джо Байден проведе переговори з Президентом України Володимиром Зеленським перед розмовою з президентом РФ Володимиром Путіним.

Українські Національні Новини

Політика