stepanov-poobitsyav-pochati-vaktsinatsiyu-vid-covid-19-do-kintsya-tizhnya-getmantsev

Степанов пообіцяв почати вакцинацію від COVID-19 до кінця тижня - Гетманцев

 • 14324 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов обіцяв розпочати вакцинацію українців від COVID-19 до кінця тижня. Про це на брифінгу щодо засідання фракції заявив народний депутат від "Слуги народу", голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Я спілкувався сьогодні з міністром охорони здоров’я, він пообіцяв що до кінця тижня вакцинація розпочнеться. Мова йде про деякі технічні питання, які на жаль, станом на 15 лютого не були вирішені, але до кінця тижня цей процес почнеться", - сказав нардеп.

Ситуація з вакцинами в Україні

Україна, де ще не стартувала вакцинація, уклала контракт на поставку вакцини китайського виробника - Sinovac Biotech. Йдеться про 1,9 млн доз, з можливістю, як стверджують в МОЗ, відмовитися від угоди і повернути сплачені за неї державні гроші - а це трохи менше мільярда гривень - у разі непідтвердження її достатньої ефективності.

Угода проводиться через компанію-посередника в Україні "Лекхім", яку вибрав сам виробник.

Варто зазначити, Національне антикорупційне бюро повідомило, що у лютому почало розслідування щодо закупівлі вакцин від COVID-19. Мова, ймовірно, йде про вакцини виробника Sinovac Biotech.

Раніше агенство Reuters з посиланням на лист імпортера, компанії "Лекхім", повідомило, що план України щодо розгортання вакцини від коронавірусу китайського виробника Sinovac з наступного місяця може бути відкладений через нормативні обмеження.

Зазначимо, що Міністр охорони здоров'я Максим Степанов раніше також оголосив, що Україна отримала підтвердження на поставку 12 млн доз вакцин виробництва компанії AstraZeneca і Novavax.

У той же час Україна приєдналася до глобальної ініціативи COVAX. Україна може отримати 16 млн доз вакцини від COVID-19 з ініціативи COVAX. Очікується, що безкоштовно.

На сьогодні відомо, що в Україні повинні поставити 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer в рамках глобальної ініціативи COVAX. Крім того очікується, що в рамках глобальної ініціативи COVAX Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

Старт вакцинації в Україні очікується в лютому.

Українські Національні Новини

Політика