stratolaunch-uspishno-vyprobuvav-hiperzvukovyi-bahatorazovyi-planer-talon-a

Stratolaunch успішно випробував гіперзвуковий багаторазовий планер Talon-A

 • 37207 переглядiв

Компанія Stratolaunch успішно випробувала свій гіперзвуковий апарат Talon-A, досягнувши швидкості близько 5 Махів, з безпечним спуском, запалюванням двигуна, прискоренням, стійким набором висоти і контрольованою посадкою на воду.

Приватна американська компанія Stratolaunch заявила, що успішно провела випробування гіперзвукового апарату Talon-A. Відомо, що планер розвинув швидкість, близьку до 5 махів. Інші характеристики польоту не наводяться. Про це йдеться на сайті компанії, передає УНН.

Деталі

Випробування включали "безпечне спускання літального апарату з повітря", запалення двигуна, розгін, стійкий набір висоти та контрольовану посадку на воду.

Сьогодні був великий день для команди Stratolaunch. Я надзвичайно пишаюся їхньою завзятістю у досягненні мети 

йдеться у заяві президента компанії Закарі Кревора.

Кревор зазначив, що зібрані дані будуть цінними для клієнтів. Компанія сподівається завершити розробку Talon-A цього року.

Talon-A має довжину 8,5 метра, завширшки — 3,4 метра, і має злітну масу 2,72 тонни; планер, згідно з задумом Stratolaunch, відокремлюється від літака після зльоту і здійснює політ із включенням власного рідинного ракетного двигуна.

NASA завершує місію гелікоптера Ingenuity на планеті Марс після пошкодження лопатей гвинта26.01.24, 10:45

Очікується, що він зможе розвивати швидкість у сім чисел Маха та після місії Talon-A здійснюватиме посадку на звичайну злітно-посадкову смугу.

Популярні

Новини по темі

Apple розробляє ноутбук зі складним дисплеєм

 • 39461 переглядiв

США відбили масований удар дронів хуситів

 • 64973 переглядiв

У Росії загорівся газопровід

 • 100672 переглядiв