sud-nad-ukrayinskimi-moryakami-zasekretili-z-politichnikh-mirkuvan-advokat

Суд над українськими моряками засекретили з політичних міркувань - адвокат

 • 7805 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Перешкоджання поширенню інформації про військовополонених дозволить уникнути подальших політичних збитків у зв'язку з їх захопленням і незаконним утриманням - так прокоментував рішення ФСБ засекретити суд над українськими моряками адвокат Микола Полозов, повідомляє УНН.

На його думку, влада РФ прекрасно розуміє незаконний характер своїх дій щодо військовополонених українських моряків, а також порушення 3-ї Женевської конвенції 1949 року.

"Несподівані невідкладні справи омбудсмена Москалькової і позиція СУ ФСБ РФ про проведення суду в закритому режимі - позиція Кремля, який розраховує на те, що перешкоджання поширенню інформації про військовополонених дозволить уникнути подальших політичних збитків у зв'язку із захопленням і незаконним утриманням військовополонених. Чи не дозволить. Політична ціна утримання військовополонених для Кремля вже занадто висока і буде рости далі", - наголосив адвокат.

Нагадаємо, зустріч Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової з її російською колегою Тетяною Москалькової 14 січня скасовано - про це остання повідомила українського Омбудсмена смс-кою.

Раніше стало відомо, що ФСБ Росії вимагає від московського суду закрити засідання у справі з полоненими українськими моряками і не розголошувати його результати без узгодження зі слідством.

У той же час команда захисту військовополонених моряків намірена домагатися проведення відкритих і прозорих судових засідань.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі.

24 українських моряків заарештували в Криму на два місяці, потім їх перемістили в російське СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика