sud-po-mh17-stav-vidomiy-zmist-pershoyi-sesiyi

Суд по MH17: став відомий зміст першої сесії

 • 13799 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Перша судова сесія у справі про катастрофу пасажирського літака MH17 авіакомпанії Malaysian Airlines над Донбасом у 2014 році в Нідерландах триватиме з 9 березня до 22 березня і визначить поточний стан справи. Про це сказав суддя-голова Хендрік Стейнхаус передає УНН.

"Слухання будуть проходити сесіями. Перша - з 9 березня до 22 березня. Є четверо обвинувачених, проти яких висунуті звинувачення прокурорами. Сьогодні стане ясно, чи з'являться представники або самі обвинувачені в суді. На першій сесії передбачається визначити поточний стан справи. Ми побачимо представників захисту, також ми оцінимо, наскільки справа (готово - ред.) до того, щоб її розглядати по суті", - сказав Стейнхаус.

За його словами, юридичні радники і прокуратура також повинні представити свою позицію в суді.

"У цьому випадку головуючий суддя вирішив призначити спеціальне засідання, присвячене цьому питанню саме в продовження цієї сесії", - додав він.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, що знаходилися на борту. Літак виконував рейс "Амстердам - Куала-Лумпур". Більшість загиблих - 196 осіб - були громадянами Нідерландів.

У неділю в Офісі Генпрокурора повідомили, що заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов очолив міжнародну слідчу групу від України у справі MH17.

Як повідомляв УНН, в Міністерстві закордонних справ України впевнені в неминучості покарання всіх причетних до збиття пасажирського літака рейсу МН17 над Донбасом в 2014 році і очікують, що докази, представлені під час цих та подальших судових засідань, також посилять позиції України в Міжнародному суді ООН.

Українські Національні Новини

Політика