sud-po-mh17-vidkhiliv-ryad-zapitiv-storoni-zakhistu-i-dav-yiy-chas-na-pidgotovku-do-listopada

Суд по MH17 відхилив низку запитів сторони захисту і дав їй час на підготовку до листопада

 • 10539 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Суд у справі про збиття малазійського Boeing MH17 на Донбасі у липні 2014 року сьогодні оголосив низку рішень по запитах захисту одного з обвинувачених - Олега Пулатова, передає кореспондент УНН.

Так, головуючий суддя Хендрік Стейнхаус нагадав, що раніше сторона захисту подавала запит про додавання до справи документів, які були вилучені із досьє раніше - щодо пошуку фрагментів ракети, яка збила літак.

"Суд приймає рекомендацію слідчого судді і повністю відхиляє прохання захисту. Крім того, він доручає прокуратурі виконати пропозицію слідчого судді щодо частин кріплення цих передбачуваних ракетних частин, а також щодо того, чи можуть ці документи бути додані у досьє для використання при підготовці до допиту відповідних свідків", - сказав Стейнхаус.

Він також повідомив, що суд відмовився наразі виносити рішення про можливість застосування у суді авіаційного звіту Бюро з безпеки Нідерландів.

"Суд не прийматиме такого рішення на даний момент", - сказав суддя.

Крім того, він процитував більш ранню заяву від 3 липня про те, що "суд відкладе ухвалення рішення за наступним клопотанням захисту до тих пір, поки не буде ясно, які інші слідчі запити зробить захист і які їхні причини, а також позиції, які обвинувачений прийме у суді".

Раніше сьогодні адвокати Пулатова попросили додатковий час, щоб визначитися з тим, яке додаткове розслідування необхідно провести в інтересах обвинуваченого. Суд оголосив перерву до листопада, щоб захист міг подати всі клопотання.

Як повідомляв УНН, під час сьогоднішніх слухань сторона захисту одного із підсудних - Олега Пулатова повідомила, що провела зустріч зі своїм клієнтом, де він заявив про свою нібито "невинуватість".

Нагадаємо, 31 серпня судовий розгляд у справі про катастрофу рейсу MH17 над Донбасом було відкладено до 28 вересня 2020 року. Однією з тем, яка обговорюється сьогодні - це прогрес, досягнутий захистом.

Як повідомляв УНН, шість років тому - 17 липня 2014 року - на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17.

У 2018 році, 24 травня, Спільна слідча група з розслідування катастрофи рейсу MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою "Бук", що належить 53-й бригаді із міста Курська у Російській Федерації. У червні 2019 року слідчі назвали імена чотирьох підозрюваних у причетності до катастрофи MH17.

Процес у справі MH17 в окружному суді Гааги розпочався 9 березня. Судовий процес стосується перших чотирьох обвинувачених у збитті літака рейсу MH17.

Українські Національні Новини

Політика