sud-schodo-mh17-prokuratura-vvazhaye-tsillyu-boyovikiv-litak-zsu

Суд щодо MH17: прокуратура вважає ціллю бойовиків літак ЗСУ

 • 18639 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Бойовики, які збили пасажирський літак MH17 авіакомпанії Malaysian Airlines над Донбасом у 2014 році, вважали, що стріляють по літаку військової авіації України. Про це в своєму виступі заявив нідерландський прокурор Вард Фердінандуссе, передає кореспондент УНН.

"Ми не думаємо, що обвинувачені натиснули кнопку, яка запустила БУК. Однак ми вважаємо, що вони зіграли значну координуючу роль в транспортуванні, розміщенні установки БУК і вивезенні її назад в Росію, що зробило їх настільки тісно залученими, що в кримінальному законодавстві вони можуть бути притягнуті до відповідальності за знищення MH17. Цілком очевидно, що справжні наміри цих чотирьох осіб полягали в тому, щоб збити літак українських Збройних сил. Кілька доказів вказують на цей сценарій", - вказав прокурор.

За його словами, істину в цьому повинен встановити суд. У той же час, з його слів, стрілянина по військовим літакам також карається.

"Помилка в цій цілі не має значення для скоєного злочину", - наголосив він.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, що знаходилися на борту. Літак виконував рейс "Амстердам - Куала-Лумпур". Більшість загиблих - 196 осіб - були громадянами Нідерландів.

У неділю в Офісі Генпрокурора повідомили, що заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов очолив міжнародну слідчу групу від України у справі MH17.

Як повідомляв УНН, в Міністерстві закордонних справ України впевнені в неминучості покарання всіх причетних до збиття пасажирського літака рейсу МН17 над Донбасом в 2014 році і очікують, що докази, представлені під час цих та подальших судових засідань, також посилять позиції України в Міжнародному суді ООН.

Українські Національні Новини

Політика