suddya-scho-ponovlyuvav-shevchuka-u-ks-oskarzhuye-negativniy-visnovok-schodo-sebe-u-svoyemu-zh-sudi

Суддя, що "поновлював" Шевчука у КС, оскаржує негативний висновок щодо себе у своєму ж суді

 • 13097 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК) Андрій Федорчук звернувся до ОАСК з позовом до Громадської ради доброчесності про визнання протиправними та скасування висновку про його невідповідність критеріям доброчесності та професійної етики, передає УНН із посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

Йдеться, зокрема, про висновок ГРД від 30 травня 2019 року.

Тоді члени ГРД встановили невідповідність задекларованого майна судді Федорчука його доходам.

Крім того, у ГРД поставили під сумнів походження доходів, які покривають витрати на утримання житла Федорчука. Йдеться, зокрема, про будинок судді у місті Буча загальною площею 444 кв.м, а також про дорогі авто.

Також у ГРД встановили, що Федорчук використовував "сумнівні способи набуття майна у власність", використовуючи для задоволення таких потреб свій статус. І зафіксували, що Федорчук був причетним до ухвалення низки "сумнівних суддівських рішень".

Тож Федорчук звернувся до ОАСК з позовом до Громадської ради доброчесності про визнання протиправними та скасування такого висновку про себе.

Провадження у справі було відкрите 6 серпня 2019 року. Через місяць - 5 вересня - відбулося підготовче засідання у справі. Сьогодні ж справа продовжує слухатися в ОАСК. Третьою особою у справі виступає Вища кваліфікаційна комісія суддів України.

Нагадаємо, 11 жовтня суддя Федорчук ухвалив рішення про "поновлення" ексголови КСУ Шевчука на посаді. 

Вказане рішення приймав одноосібно, попри клопотання сторони захисту розглядати справу у складі суддівської трійки. Також не допустив до участі у судовому спорі й представників ВР, попри те, що сам парламент призначає суддів КС.

15 та 16 жовтня Шевчук вже намагався потрапити до приміщення КСУ, проте марно.

Правники ж переконують, що механізму виконання рішення Федорчука не існує, оскільки з юридичної точки зору воно просто "нікчемне".

Українські Національні Новини

Політика