suddya-yakiy-vidnoviv-shevchuka-ne-dopustiv-vr-tretoyu-storonoyu-u-spravi

Суддя, який відновив Шевчука, не допустив ВР третьою стороною у справі

 • 8877 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Під час судового процесу за позовом ексголови КСУ Станіслава Шевчука щодо його відновлення на посаді, суддя Окружного адмінсуду столиці Андрій Федорчук порушив принцип рівності учасників судового процесу. Про це в коментарі УНН розповів адвокат Конституційного суду України Сергій Ковальов.

Він нагадав, що Шевчука на посаду судді призначила Верховна Рада України. Але Федорчук, всупереч клопотанню захисту КСУ, не допустив ВРУ до участі в розгляді справи.

"Це обмеження доступу до правосуддя ВР, хоча точно Рада повинна була б брати участь як третя особа", - зазначив Ковальов.

Він додав, що за цим й іншими фактами порушень, які допустив Федорчук, захист КСУ направив скаргу до Вищої ради правосуддя. І підкреслив, що за скаргою у ВРП найближчим часом повинні відкрити дисциплінарне провадження.

Як писав УНН, Шевчук був зміщений з посади голови КСУ у травні, шляхом таємного голосування суддів на підставі висновків комісії з регламенту й етики. Остання постановила, що в діях Шевчука - купа системних порушень, а сам він - не відповідає займаній посаді.

Утім, 11 жовтня суддя ОАСК Андрій Федорчук виніс рішення "відновити" Шевчука на посаді голови КСУ. І хоча повного тексту цього судового рішення поки немає, Шевчук вже штурмував будівлю КСУ з вимогою допустити його на робоче місце.

Відзначимо, що на думку експерта групи "конституційна реформа" реанімаційному пакету реформ Володимира Шаповала, "рішення ОАСК є нікчемним".

Українські Національні Новини

Політика