sudi-vinesli-vzhe-7-virokiv-proti-klirikiv-yaki-stali-na-bik-voroga-sbu

Суди винесли вже 7 вироків проти кліриків, які стали на бік ворога - СБУ

 • 323715 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. В Україні після контррозвідувальних та безпекових заходів у церковному середовищі УПЦ порушено 61 кримінальне провадження щодо 61 священнослужителя. Загалом суди вже винесли 7 вироків щодо окремих кліриків, які стали на бік ворога, у тому числі 2 з них було використано в обміні на українських військових. Про це повідомляє СБУ, передає УНН.

Повідомляється, що у 2022 році СБУ розпочала комплексні контррозвідувальні та безпекові заходи (понад 40) у церковному середовищі УПЦ, які відбувалися для припинення деструктивної діяльності проросійськи налаштованого духовенства.

Цитата

«У результаті заходів, проведених СБУ, порушено 61 кримінальне провадження стосовно 61 священнослужителя. Загалом суди вже винесли 7 вироків стосовно окремих кліриків, які стали на бік ворога, у т.ч. 2 з них було використано в обміні на наших військовослужбовців», - ідеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що за матеріалами спецслужби запроваджено санкції стосовно 17 функціонерів УПЦ, а майже 250 клірикам рпц заборонено в’їзд в Україну.

«Також припинено громадянство України 19 священнослужителям УПЦ, громадянам країни-агресора, ініційовано примусове повернення до країни походження клірикам церкви, 2 громадянам рф», - інформує СБУ.

У СБУ наголошують, що у своїй діяльності Служба безпеки дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Доповнення

Служба безпеки України підтвердила, що повідомила про підозру колишньому настоятелю Києво-Печерської Лаври, митрополиту УПЦ МП Павлу, та повідомила про деталі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Сезон березового соку: що потрібно знати для заготівлі

     • 719595 переглядiв

    Як отримати електронний рецепт на ліки - інструкція МОЗ

     • 1144991 переглядiв