sudytymut-kolyshniu-ukrainsku-chempionku-z-sumo-yaka-pereishla-na-bik-voroha-ta-nyni-zbyraie-hroshi-dlia-okupatsiinykh-viisk-v-krymu

Судитимуть колишню українську чемпіонку з сумо, яка перейшла на бік ворога та нині збирає гроші для окупаційних військ в Криму

 • 39738 переглядiв

Колишню українську чемпіонку світу з сумо Ольгу Давидко, яка зараз переховується в окупованому Криму, звинувачують у пособництві російській державі-агресору шляхом фінансування її окупаційних угруповань та просування пропагандистських наративів, за що їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Судитимуть колишню українську спортсменку, чемпіонку світу з сумо Ольгу Давидко, яка нині переховується в Криму, підтримує ворога та збирає кошти для його армії. Про це повідомляє СБУ та Офіс генерального прокурора, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що Служба безпеки завершила спеціальне досудове розслідування щодо колишньої української спортсменки – Ольги Давидко, яка переховується у тимчасово захопленому Криму та фінансує окупаційні угруповання рф.

Прокуратура вже скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишньої української спортсменки за фактом пособництва державі-агресору, за що їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Обвинувачена з 2016 року почала виступати у складі збірної рф, однак зробила перерву в кар’єрі після заборони російським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях

- йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що спортсменка організувала та очолила так званий "благодійний фонд" у Криму для підтримки армії окупантів. Вона неодноразово проводила збори коштів для закупівлі дизельних генераторів, рацій, тепловізорів та інших ресурсів для військовослужбовців рф, які у тому числі вели бойові дії проти України у місті Бахмут.

Окрім того, вона давала інтерв'ю для проросійських ЗМІ, просуваючи пропагандистські наративи, з метою впливу на формування інформаційного простору в Криму.

Нагадаємо

38-річна Ольга Давидко – колишня українська спортсменка. У 2014 році вона підтримала анексію Криму. У серпні 2016 року Давидко прийняла громадянство росії та заявила, що завершує свої виступи за збірну України з сумо. Ольга Давидко стала першою в історії України чемпіонкою світу з сумо.

Вихваляли рашизм: затримано 4 агітаторів серед яких соратниця колаборантки Монтян07.03.24, 15:45

Популярні

Новини по темі

У курській області рф оголосили ракетну небезпеку

 • 35278 переглядiв