surkis-zaneseniy-v-chorniy-spisok-uyefa-handelsblatt

Суркіс занесений до "чорного списку" УЄФА - Handelsblatt

 • 31909 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Німецьке видання Handelsblatt опублікувало статтю про те, чому президент Німецького футбольного союзу (НФС) Райнхард Гріндель подав у відставку. Відповідно до думки журналістів, причиною тому став люксовий годинник, який він отримав в подарунок від українського бізнесмена Григорія Суркіса, передає УНН з посиланням на статтю німецького видання.

"Григорій Суркіс - ім'я людини, яка "збила" президента НФС Райнхарда Грінделя, подарувавши дорогий годинник", - йдеться в матеріалі німецьких журналістів.

Суркіс - бізнесмен з неоднозначним іміджем, відзначає видання.

"У період з 1998 по 2006 рік він був депутатом українського парламенту. До лютого 2019 року він обіймав посаду віце-президента європейського футбольного союзу УЄФА", - йдеться в статті.

Брат Григорія Ігор Суркіс (60 років) є президентом київського "Динамо", "другого по значущості українського професійного футбольного клубу після донецького "Шахтаря", пише німецький журналіст Матіас Брюгман.

"Ігор Суркіс занесений в чорний список в УЄФА", - стверджує видання.

"Все тому, що після суддівства київського "Динамо" проти "Панатінаїкоса" (Афіни) в 1995 році суддя зізнався, що йому було запропоновано хабар - дві норкові шуби і 30 тис. дол.", - йдеться в матеріалі.

У статті також згадується, що Суркіс-старший розбагатів завдяки заснованому ним в 1993 році фінансовому концерну "Славутич".

"Паралельно він став президентом ФК "Динамо". В українських ЗМІ його називають "кримінальним бізнесменом", який нібито відмивав гроші для двох організованих злочинних угруповань", - пише Handelsblatt.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція в енергетиці: записи розмов Крючкова з Суркісами передані в НАБУ

Також зазначається, що журнал Forbes оцінює статки Суркіса в 76 млн дол. - завдяки його "А-Банку", енергетичній компанії "Укренергоконсалтинг", металургійній компанії і ФК "Динамо".

"При цьому в політиці Григорій Суркіс і його брат Ігор тісно пов'язані з Віктором Медведчуком - "сірим кардиналом" і главою адміністрації президента Леоніда Кучми. Кажуть, що разом з чотирма іншими особами вони відразу після розпаду СРСР організували так звану "чудову сімку", яка в оточенні Кучми і його попередника Леоніда Кравчука крутила мільярдами", - йдеться в статті.

Також, Суркіс був депутатом партії Медведчука у Верховній Раді України, нагадує німецьке ЗМІ.

"Медведчук донині має кращі серед усіх українських політиків зв'язки з шефом Кремля Володимиром Путіним, який навіть є хрещеним дочки Медведчука - як і дружина російського прем'єр-міністра Дмитра Медведєва.

Суркіс також був свідком на весіллі Медведчука, входив у внутрішнє коло влади Києва. Цей клан донині підтримує найтісніший зв'язок з шефом Кремля Путіним і його прем'єр-міністром Медведєвим - незважаючи на те, що Росія окупувала український півострів Крим", - зазначає Handelsblatt.

Як писав УНН, "Динамо" Суркіса досі не виплатило платіж солідарності чернігівської спортивній школі за трансфер Ярмоленка.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Суркіс занесений до "чорного списку" УЄФА - Handelsblatt

     • 31909 переглядiв

    У НБУ відзвітували про золотовалютні резерви

     • 13338 переглядiв

    Оззі Осборн скасував світовий тур через травму

     • 12940 переглядiв

    До кінця року рівень інфляції знизиться до 6% - Смолій

     • 8881 переглядiв

    Українець намагався перейти до Польщі задом наперед

     • 11822 переглядiв

    Клімкін прокоментував низьку явку виборців за кордоном

     • 9481 переглядiв