taurus-matyme-znachnyi-vplyv-na-zdatnist-ukrainy-zakhystyty-sebe-hlava-mzs-polshchi

Taurus матиме значний вплив на здатність України захистити себе - глава МЗС Польщі

 • 31913 переглядiв

Радослав Сікорський вважає, що надання Україні крилатих ракет великої дальності Taurus допоможе Україні ще далі відсунути військові об'єкти російської армії ще далі від українських кордонів.

Ракети дальнього радіусу дії Taurus допоможуть мати значний вплив на здатність України захистити себе від рф. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський у коментарі dpa, передає УНН з посиланням на BR24.

Деталі

Як пише BR24, Сікорський підтримав Україну в її запиті про передачу крилатих ракет Taurus і звинуватив Німеччину в нерішучості в доставці нових систем озброєння в зону бойових дій.

Глава МЗС Польщі заявив, що надання ракет Taurus із дальністю дії 500 кілометрів матиме "значний вплив на здатність України захистити себе".

За його словами, маючи крилаті ракети з інших країн, українці вже переконали росіян перемістити свої логістичні бази, такі як склади боєприпасів, далеко за лінію фронту.

А німецькі ракети змусять їх піти ще далі

- сказав Сікорський.

Доповнення

19 березня повідомлялося, що канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовився обговорювати постачання ракет Taurus Україні, назвавши такі дискусії "смішними", але зазначив, що рішуча військова допомога Україні зараз є найважливішим посланням президенту росії володимиру путіну.

Портал t-online заявляв, що основна причина, через яку Шольц не хоче постачати далекобійні ракети Taurus Україні, може бути пов'язана з особливостями цих ракет, а саме - із засекреченою системою наведення на цілі.

Der Spiegel повідомляв, що міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок намагається кулуарно переконати Шольца передати Україні ракети Taurus.

Германия за два года восполнит запасы Taurus, если передаст их Украине - СМИ15.03.2024, 15:47

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Курс валют на 20 березня: долар перетнув позначку у 39 грн

     • 25026 переглядiв