tayfun-kanun-popryamuvav-na-pivden-yaponiyi-ta-pivdennu-koreyu-vidminyayut-aviareysi-poyizdi-i-zakhodi

Тайфун "Канун" попрямував на південь Японії та Південну Корею: відміняють авіарейси, поїзди і заходи

 • 284457 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Через тайфун "Канун", який попрамував у південні регіони Японії і Південну Корею, скасовують авіарейси та зупиняють поїзди. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У середу були скасовані авіарейси і зупинені поїзди, оскільки сильний дощ від тайфуну "Канун" обрушився на південні регіони Японії і Південної Кореї.

За прогнозами, "Канун" може досягти південно-східного південнокорейського портового міста Тхон'єн у четвер, а потім попрямувати до решти Корейського півострова.

Наразі шторм перебуває в морі на південь від Кюсю, південно-західного головного острова Японії, приблизно за 860 км від Токіо, перед цим він завдав шкоди південно-західному регіону Окінаві.

Шторм зберігає свою силу і рухається з незвично повільною швидкістю 10 км/год, а це означає, що вітер і дощ триватимуть довше.

За даними Японського метеорологічного агентства, за минулий тиждень на Кюсю вже випала місячна норма опадів.

Агентство попереджає про сильні дощ і вітер у багатьох частинах південної і західної Японії, що змусило автовиробників, в тому числі Toyota, призупинити свою роботу. Через шторм прем'єр-міністру країни Фуміо Кісіда довелося скасувати свою присутність на церемонії, присвяченій річниці атомного бомбардування Нагасакі в Кюсю, яка мала відбутись в середу.

Залізничний оператор West Japan Railway Co призупинив рух деяких швидкісних поїздів на Кюсю, а також скасував запланований там професійний бейсбольний матч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шторм "Ганс" обрушився на скандинавські країни: евакуйовано сотні людей

Південна Корея оголосила найвищий рівень готовності, оскільки "Канун" змусив скасувати майже 80 авіарейсів і закрити десятки морських маршрутів і доріг, повідомило Міністерство внутрішніх справ країни.

У вівторок чиновники евакуювали понад 30 000 скаутів з табору на південному заході країни, через тайфун довелося відмінити Всесвітні скаутські джемборі.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль наказав владі запобігти будь-яким подальшим руйнуванням, особливо в регіонах, що постраждали від проливних дощів минулого місяця.

Доповнення

Окрім цього, на Японію насувається ще один шторм – "Лан". Він сформувався в Тихому океані на південь від Японії і, за прогнозами, буде посилюватися в міру просування на північ, можливо, зачепивши Токіо на початку наступного тижня.

Ці два шторми припадають на початок сезону літніх відпусток Обон, коли багато людей залишають великі міста і їдуть на відпочинок до провінції.

1. Wisma Putra says 474 Malaysians attending the 25ᵗʰ World Scout Jamboree in South Korea are being relocated to a safe location.

This follows the threat of heat waves and tropical storm Khanun, which is expected to make landfall in South Korea tomorrow morning. https://t.co/ehMNc9YcaS pic.twitter.com/nWAMEA7e6w

— BFM News (@NewsBFM) August 9, 2023

#Severe #Tropical #Storm #Khanun is taking southwestern #Japan's #Kagoshima Prefecture into its storm zone. Separately, Tropical Storm #Lan is expected to approach Japan's #Ogasawara Islands in the Pacific from Thursday through Saturday.https://t.co/gnsN1GMyQN pic.twitter.com/qlSXg35vhr

— NHK WORLD News (@NHKWORLD_News) August 9, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    За ніч ворог обстріляв три прикордонні громади Сумщини

     • 183289 переглядiв

    Дуда призначив парламентські вибори у Польщі на 15 жовтня

     • 257034 переглядiв