tayskiy-gromadyanin-otrimav-2-richniy-termin-za-kalendar-yakiy-znuschayetsya-z-korolya

Тайський громадянин отримав 2-річний термін за календар, який знущається з короля

 • 794403 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Тайського чоловіка було засуджено до двох років ув'язнення за продаж календарів із сатиричними карикатурами на жовтих качок, які, на думку суду, висміюють монарха країни, передає УНН.

Деталі

Кримінальний суд Бангкока ухвалив, що календар на 2021 рік містить зображення жовтих качок у позах, що нагадують короля Таїланду і висміюють його, що підриває його репутацію, повідомила група Thai Lawyers for Human Rights.

Суд заявив, що шість ілюстрацій у календарі було зроблено для глузування з короля. Жовті гумові качечки колись були глузливим символом продемократичного протестного руху Таїланду.

Відповідачеві було пред'явлено звинувачення відповідно до закону Таїланду про образу величності, який передбачає ув'язнення на строк від трьох до 15 років для будь-кого, хто обмовляє, ображає або загрожує королю, королеві, спадкоємцю або регентові.

Група правової допомоги заявила, що 26-річному обвинуваченому вирок було скорочено до двох років через те, що він співпрацював із судом.

Закон про образу величності вже давно піддавався критиці за його жорсткість і становище, що дозволяє будь-кому подати скаргу, що дозволяє використовувати його в політичних цілях. В останні роки він став центром уваги демократичних активістів, які закликали внести до нього поправки чи скасувати його.

За даними Thai Lawyers for Human Rights, з листопада 2021 року не менше 233 людей було звинувачено у образі короля. До цього судове переслідування було неофіційно припинено, але воно відновилося в міру того, як протестний рух набирав чинності і все різкіше критикував монархію.

Вимоги реформувати монархію викликали суперечки, тому що за традицією цей інститут вважався недоторканним та однією з основних засад тайського націоналізму.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Папа Римський оновив кабінет кардиналів та додав нових членів

     • 810436 переглядiв