teleskop-hubble-zavershiv-tur-zovnishnoyu-sonyachnoyu-sistemoyu-scho-pokazav

Телескоп Hubble завершив тур зовнішньою Сонячною системою: що показав

 • 49905 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Космічний телескоп Hubble завершив свій тур по зовнішній частині Сонячної системи, і відправив вченим нові чіткі фотографії планет-гігантів: Юпітера, Сатурна, Урана і Нептуна. Про це повідомляють у NASA, передає УНН.

Деталі

Відзначається, що на відміну від Скелястих планет земної групи (Земля або Марс), розташованих близько до Сонця, планети-гіганти Юпітер, Сатурн, Уран і Нептун складаються з холодної газоподібної суміші водню, гелію, аміаку, метану і води навколо щільного, дуже гарячого і компактного ядра.

Зображення з туру Hubble стануть частиною карт кожної планети, які оновлюються щорічно. За допомогою телескопа вчені та астрономи можуть щорічно перевіряти зовнішні планети.

За допомогою знімків відстежуються постійно мінливий ландшафт та інші зміни на поверхні цих планет. У NASA повідомляють, що роботизовані космічні кораблі протягом півстоліття вже не раз надсилали фото цих планет, але їх атмосфера постійно змінюється.

Крім того, вчені роблять щорічні глобальні огляди зовнішніх планет для пошуку змін в їх штормах, вітрах і хмарах в рамках програми OPAL.

Додамо

13 листопада телескоп Hubble сфотографував частину туманності IC 2631. Вона розташована в сузір'ї Хамелеон.

Відзначається, що астрономи спостерігали за туманністю при пошуку дисків з газу і пилу, які розташовані поруч з молодими зірками. Такі диски можуть утворювати цілі планети.

Українські Національні Новини

Технології