teleskop-james-webb-vipadkovo-viyaviv-asteroyid

Телескоп James Webb випадково виявив астероїд

 • 1042384 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Європейські астрономи за допомогою космічного телескопа James Webb виявили раніше невідомий астероїд розміром із римський Колізей у головному поясі астероїдів між Марсом та Юпітером, інформує УНН.

Деталі

Астероїд довжиною від 100 до 200 метрів є найменшим об'єктом, який спостерігається на сьогоднішній день за допомогою телескопа, повідомило в понеділок американське космічне агентство NASA.

Європейські астрономи «за щасливим випадком» виявили астероїд, йдеться в заяві NASA, додавши, що потрібні додаткові спостереження, щоб краще охарактеризувати його природу та властивості.

Він був виявлений під час калібрування Mid-InfraRed Instrument (MIRI) телескопа, який працює у середньому інфрачервоному діапазоні.

Додамо

Webb, який працює з липня, є найпотужнішим космічним телескопом з будь-коли побудованих і надав безліч безпрецедентних даних, а також зображень.

Однією з основних цілей телескопа вартістю 10 мільярдів є вивчення життєвого циклу зірок. Ще один основний напрямок досліджень зосереджено на екзопланетах, планетах за межами Сонячної системи Землі.

Українські Національні Новини

Технології