terorist-smertnik-yakiy-ubiv-ponad-80-politseyskikh-v-pakistanskiy-mecheti-buv-u-politseyskiy-formi

Терорист-смертник, який убив понад 80 поліцейських в пакистанській мечеті, був у поліцейській формі

 • 1076175 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Терорист-смертник, який убив понад 80 поліцейських у мечеті на території секретного комплексу на початку цього тижня, увійшов туди в уніформі та шоломі. Про це пише Al Arabiya, інформує УНН.

Деталі

Сотні поліцейських відвідували післяобідні молитви у мечеті, яка мала бути суворо контрольованою поліцейським управлінням у північно-західному місті Пешавар у понеділок, коли прогримів вибух.

«Діжурні не перевіряли його, бо він був у поліцейській формі... Це було порушення безпеки», - заявив на пресконференції начальник поліції провінції Хайбер-Пахтунхва Моаззам Джа Ансарі.

Влада розслідує, як могло таке статися в одному з найтаємніших районів міста, де розташовані бюро розвідки та боротьби з тероризмом.

У четвер співробітники поліції переглянули кількість загиблих, вказавши 83 поліцейських та одну цивільну жінку.

Поліція заявила, що вони мають «хороше уявлення» про особистість терориста після зіставлення його голови, знайденої на місці події, з кадрами з камер спостереження.

Влада також розслідує можливість того, що люди, які перебували всередині комплексу, допомагали координувати напад.

Щонайменше 23 особи було затримано на строк до 48 годин, у тому числі деякі з мешканців комплексу та прилеглих колишніх племінних територій, що межують з Афганістаном.

Додамо

Це найбільш смертоносний напад у Пакистані за кілька років і найгірший з того часу, як у 2021 році таліби захопили владу в Кабулі на північному заході, що межує з Афганістаном.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі