teylor-dzhuliani-pidshtovkhuvav-ukrayinu-do-vtruchannya-v-amerikansku-politiku

Тейлор: Джуліані підштовхував Україну до "втручання" в американську політику

 • 9197 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Головний американський дипломат в Україні повідомив слідчим Палати представників Конгресу США, що особистий адвокат президента Дональда Трампа Руді Джуліані тиснув на Україну "для втручання у внутрішню політику чи політику США", почавши розслідування проти політичних конкурентів Трампа, згідно з розшифровкою показань тимчасового повіреного у справах США Білла Тейлора, опублікованою в середу. Про це, посилаючись на свідчення Тейлора, повідомляє CNN, передає УНН.

У своїх свідченнях на закритому засіданні Конгресу минулого місяця Тейлор заявив, що вважає ці прохання настільки небезпечними, що, на його думку, президент України Володимир Зеленський повинен їх ігнорувати, навіть якщо це означало втрату особистої зустрічі з Трампом.

"Якби президент Зеленський, для того, щоб отримати цю зустріч (з Трампом), втрутився у внутрішню політику чи політику США,.. оголосивши про розслідування, яке принесло б користь комусь в Сполучених Штатах, то мені не було ясно, що це того варте", - сказав він.

Як зазначається, показання Тейлора підтверджують важливе твердження інформатора, в якому йдеться, що Джуліані і Трамп намагалися заручитися допомогою українців, щоб збільшити шанси на переобрання в 2020 році. Джуліані хотів, щоб Україна розслідувала діяльність колишнього віце-президента Джо Байдена і справу про сервери Національного демократичного комітету, пише видання.

"Я думаю, що ідея змусити президента Зеленського сказати вголос, що він збирається розслідувати Burisma і вибори 2016 року, виникла біля витоків, я думаю, що це був пан Джуліані", - сказав Тейлор.

Після того, як свідчення були опубліковані, Трамп звинуватив Тейлора в тому, що той "ніколи не працював". Трамп висловив це твердження, незважаючи на відсутність публічних доказів на підтримку його твердження, а наявна інформація зображує Тейлора як шанованого і аполітичного кар'єрного дипломата, пише CNN.

Як повідомляв УНН, за словами Тейлора, Трамп використовував теми військової допомоги і візиту в Білий дім для тиску на Зеленського.

Українські Національні Новини

Політика