tikhanovska-ogolosit-lukashenku-narodniy-ultimatum

Тіхановська оголосить Лукашенку народний ультиматум

 • 12864 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Білоруська опозиціонерка Світлана Тіхановська повідомила, що 25 жовтня Олександру Лукашенку оголосять народний ультиматум. Про це повідомляє пресслужба опозиціонерки в Telegram-каналі, повідомляє УНН.

"Два місяці тому ми прокинулися, як в звичайний вихідний день, і поїхали голосувати. І ми всі проголосували за зміни. Два місяці тому був наш останній звичайний вихідний. Ми вийшли на вулиці, щоб повернути свої голоси, і отримали за це кулі, кийки, тюремні камери і цинічну брехню режиму. Вони запитують нас під час ударів: "Ви хотіли змін?". Вони кажуть нам: "Ось вам зміни". Ми відповімо: це - не зміни. Ви саджали нас завжди, а тепер стали саджати ще більше. Ви залякували нас завжди, а тепер стали залякувати ще більше. Ви завжди били чоловіків, а тепер б'єте ще жінок, дітей і людей похилого віку. Не намагайтеся видавати це за діалог. Це державний терор", - написала Світлана Тіхановська.

Вона зазначила, що кожен, хто ще не прийняв рішення перейти на бік народу - співучасник терору.

"Заявіть публічно про те, що більше не підтримуєте режим. Зверніться до нас через фонди, листи або навіть знайомих. Якщо ви не зробите цього - значить це вашими руками зараз б'ють наших бабусь і дідусів. Це через вас їм вчора погрожували зброєю - можливо, вперше з їх страшного військового дитинства. Ми багато разів говорили, що готові до діалогу і переговорів. Але розмова за гратами - це не діалог. Бити свій народ після заяв про готовність до переговорів - не діалог. Лукашенко вбиває своє майбутнє і намагається тягнути за собою чиновників, силовиків і весь білоруський народ. Але ми цього не допустимо. Минуло два місяці політичної кризи, насильства і беззаконня - і з нас досить. 25 жовтня ми оголошуємо Народний Ультиматум", - додала Тіхановська.

За її словами, у режиму є 13 днів, щоб виконати три обов'язкові вимоги:

- Лукашенко повинен оголосити про відхід.
- Насильство на вулицях має зупинитися повністю.
- Всі політв'язні повинні бути звільнені.

"Якщо до 25 жовтня наші вимоги не будуть виконані, вся країна мирно вийде на вулиці з Народним ультиматумом. І 26 жовтня почнеться національний страйк всіх підприємств, блокування всіх доріг, обвал продажів в державних магазинах. У вас є 13 днів, щоб виконати три умови. У нас є 13 днів, щоб підготуватися, і весь цей час білоруси будуть продовжувати свій мирний і наполегливий протест. Ви намагаєтеся паралізувати життя нашої країни, не розуміючи, що Білорусь сильніше, ніж режим. Раз ви чекали наказу - то ось наказ. І термін його виконання - до 25 жовтня", - сказала Світлана Тіхановська.

Нагадаємо, Тіхановська відреагувала на розгін "Маршу пенсіонерів".

Українські Національні Новини

Новини Світу