times-drony-na-ozbroienni-brytanskykh-vps-ne-litaiut-v-pohanu-pohodu

Times: Дрони на озброєнні британських ВПС не літають в погану погоду

 • 27802 переглядiв

Безпілотники Watchkeeper, що перебувають на озброєнні британських ВПС, не можуть літати в несприятливих погодних умовах і наразі не використовуються.

Безпілотники Watchkeeper, які стоять на озброєння ВПС Великої Британії, не можуть літати за несприятливих погодних умов і простоюють без діла. Про це пише газета The Times, посилаючись на ексзаступника голови Міноборони королівства (2013-2015) Марка Франсуа, передає УНН.

Деталі

За словами колишнього чиновника, Watchkeeper заснований на ізраїльському БПЛА Hermes 450, який успішно використовується ВПС Ізраїлю.

Проте британське оборонне відомство пред'явило до машини майже 2,5 тис. додаткових вимог, через що дрони розроблялися набагато довше, ніж планувалося, стали дорожчими і важчими, що негативно позначилося на їхніх можливостях.

Вісім із 54 замовлених БПЛА вартістю 5 млн фунтів кожен уже довелося списати, хоча перший із них надійшов на озброєння лише у 2018 році. Причиною стали аварії під час випробувальних та тренувальних польотів. Як пише The Times, зараз жоден з розвідувальних БПЛА, здатних діяти на висоті 5-5,5 км і завдавати високоточних ударів у радіусі 150-200 км від точки вильоту, не використовується британськими ВПС.

Водночас у Міноборони королівства заявили The Times, що Watchkeeper загалом налітали вже близько 4 тис. годин "успішно застосовувалися по всьому світу, в тому числі в Афганістані, де вони відігравали ключову роль у посиленні безпеки британських військовослужбовців".

Україна збільшила виробництво дронів, що вражають цілі за 1000 км — Федоров в інтерв'ю Welt01.04.24, 23:09

Популярні

Новини по темі

Al Jazeera: під час обстрілу в Газі загинули четверо іноземців

 • 27336 переглядiв

Румунія припинила фінансову підтримку українських біженців

 • 114133 переглядiв

У Білому домі занепокоєні через закриття в Ізраїлі Al Jazeera

 • 28233 переглядiв

В Атланті автомобіль протаранив КПП біля штаб-квартири ФБР

 • 29845 переглядiв

У Дніпрі прогриміла серія вибухів

 • 100760 переглядiв