tisyachi-vorozhikh-rosiyskikh-raket-droniv-litakiv-i-vertolotiv-ne-doletili-do-tsili-reznikov-privitav-povitryani-sili-zi-svyatom

Тисячі ворожих російських ракет, дронів, літаків і вертольотів не долетіли до цілі – Резніков привітав Повітряні сили зі святом

 • 322825 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. Більшість ворожої зброї, випущеної по Україні, не долетіла до цілі. У цьому величезна заслуга Повітряних сил ЗСУ. Про це у своєму привітанні з Днем Повітряних сил заявив міністра оборони України Олексій Резніков, повідомляє УНН.

Цитата

«Тисячі ворожих російських ракет, дронів, літаків і вертольотів не долетіли до цілі і не влучили завдяки українським захисникам неба», - написав Резніков на своїй сторінці у Фейсбук.

Він навів статистику, що лише у столиці з початку вторгнення пролунало понад 825 повітряних тривог. За минулу добу росіяни випустили по Україні:
40 ракет «Калібр», Х-101/Х-555
3 - ракети «Кинджал»
27 - іранських ударних дронів «Shahed-136/131».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні День Повітряних Сил ЗСУ: історія створення, скільки ворожих цілей знищили захисники українського неба

«Більшість цієї ворожої зброї не долетіла. А отже не змогла вбити та знищити.

Величезна заслуга у цьому наших Повітряних Сил Збройних Сил України, які сьогодні відзначають своє професійне свято.
Саме вони в перші години й дні повномасштабного вторгнення рф не дозволили російським загарбникам запанувати в українському небі, одними з перших вступивши у нерівний бій з окупантами.

З холодним розумом вони аналізують дії ворога, роблять вчасні висновки, демонструють результативність повітряних боїв при значній технічній перевазі ворожої ППО і авіації», - написав міністр.

Він наголосив на успіхах наших бійців: вони першими в історії збили російську гіперзвукову ракету «Кінджал», а військовий, який здійснив понад 300 бойових вильотів, і уже перевершив рекорд легендарного аса Другої світової війни Івана Кожедуба.

«Сильні, вмотивовані, невтомні, професійні та відважні. Продовжуйте у тому ж дусі, адже ви підтримуєте віру українців в мирне майбутнє.

Слава українським Повітряним Силам Збройних Сил України і вічна пам’ять тим, хто назавжди пішов у небо...
Переможемо!», - написав Резніков.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Як безпечно кермувати в спеку: поради для водіїв

     • 387568 переглядiв

    На Донеччині загинув білоруський доброволець

     • 276584 переглядiв