tramp-ne-vpevneniy-u-neobkhidnosti-oprilyudnyuvati-rozmovu-z-zelenskim

Трамп не впевнений у необхідності оприлюднювати розмову з Зеленським

 • 9600 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Президент США Дональд Трамп у понеділок знову заявив, що заперечує будь-який тиск на Україну для розслідування дій сина свого конкурента-демократа Джо Байдена, але поставив під сумнів публікацію стенограми телефонного дзвінка, який, за словами деяких демократів, є підставою для його імпічменту. Про це повідомляє агентство Reuters, передає УНН.

Так, напередодні Трамп заявив журналістам у Нью-Йорку, що під час телефонного дзвінка в липні не чинив тиску на Президента України Володимира Зеленського, щоб той почав розслідування щодо Байдена і його сина в обмін на військову допомогу США.

"Ні, я цього не робив", - сказав Трамп.

Водночас, Трамп дав суперечливу відповідь на питання про те, чи дозволить він публікацію стенограми розмови з українським лідером.

"Я можу зробити це, тому що це був дуже цікавий дзвінок. Це був дуже хороший дзвінок. Я сподіваюся, що ви побачите це, і я сподіваюся, що ви побачите це скоро", - сказав він.

Водночас, він додав, що не впевнений в тому, що розмова двох лідерів варто оприлюднювати.

"Я не думаю, що це великий прецедент, щоб публікувати телефонні розмови із закордонними країнами, главами іноземних держав", - додав він.

Нагадаємо, раніше в понеділок Трамп заявив, що не погрожував українській владі скасувати військову допомогу, якщо вона не буде розслідувати справу проти сина його конкурента на виборах Джо Байдена.

Українські Національні Новини

Новини Світу