tramp-pidpisav-zakonoproekt-pro-nadannya-dopomogi-zhertvam-genotsidu-v-siriyi-ta-iraku

Трамп підписав законопроект про надання допомоги жертвам геноциду в Сирії та Іраку

 • 7742 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп, у вівторок, підписав законопроект про надання гуманітарної допомоги жертвам геноциду в Сирії та Іраку, а також про боротьбу з тими, хто винен в цьому злочині. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-центр Білого дому.

Ініціатива, крім надання постраждалим допомоги, також зобов'язує вашингтонську адміністрацію притягнути до відповідальності бойовиків терористичного угрупування "Ісламська держава", які винні в геноциді релігійних і етнічних меншин Сирії та Іраку. Згідно із законопроектом, будуть також виділені кошти для організацій, в тому числі релігійних, які надають гуманітарну допомогу та допомогу в стабілізації і відновлення регіону.

США також будуть надавати підтримку організаціям, які проводять розслідування у відношенні осіб, "винних в скоєнні геноциду, злочинів проти людяності та воєнних злочинів" в Сирії і Іраку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палата представників Конгресу США визнала Голодомор геноцидом українського народу

Як повідомляв УНН, влада Сирії планує відкрити в усіх регіонах країни реабілітаційні центри для осіб, які постраждали в ході війни, в тому числі для дітей, які перебували у бойовиків.

Українські Національні Новини

Політика