tramp-vidchuvav-nenavist-do-ukrayini-u-pershi-dni-prezidentstva-wp

Трамп відчував ненависть до України у перші дні президентства - WP

 • 16772 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Однією з тем, про яку говорять свідки у справі про імпічмент президента США Дональда Трампа, є "непримиренна ненависть" Трампа до України на початку його перебування на посаді. Про це пише The Washington Post, передає УНН.

"З моменту початку розслідування в справі про імпічмент місяць тому до теперішнього часу дюжина свідків давала свідчення перед законодавцями в Палаті представників за закритими дверима. Однією з тем, яка проходить через майже всі їхні доповіді, є непримиренна ненависть Трампа до України, яка стосується його найраніших днів у Білому домі", - пише видання.

Як наголошується у статті, троє з головних радників президента Трампа зустрілися з ним в Овальному кабінеті в травні, вирішивши переконати його в тому, що новий український лідер є союзником, який заслуговує підтримки США.

За словами нинішніх і колишніх посадовців США, знайомих з тим, що відбувалося на зустрічі, тільки-но вони почали робити такі кроки, Трамп обрушувався на них. "За словами чиновників, на думку Трампа, все керівництво України вступило в змову з демократами, щоб підірвати його президентську кампанію 2016 року", - пише видання.

"Вони намагалися зняти мене", - сказав Трамп.

Як зазначається, міністр енергетики Рік Перрі, старший член групи радників, запевнив Трампа в тому, що новий український президент відрізняється від інших.

"Але чим сильніше вони в Овальному кабінеті тиснули, тим більше Трамп опирався", - зазначає видання.

"Вони жахливі, корумповані люди", - сказав їм Трамп.

"Ми ніколи не могли цього зрозуміти", - сказав колишній високопоставлений чиновник Білого дому про погляди Трампа на Україну, також зазначивши, що багато що з цього випливає з президентських поглядів на теорії змови. "Були звинувачення в тому, що вони якимось чином працювали з кампанією Клінтон. Були звинувачення, що вони завдавали йому шкоди. Він просто ненавидів Україну", - цитує видання джерело.

"Зрештою, більшість американських посадовців погодилися з тим, що гнів Трампа щодо України, як і багато його образ, був пов'язаний з виборами 2016 року і його відчуттям того, що Україна несе відповідальність за принизливе падіння Пола Манафорта, колишнього голови виборчої кампанії Трампа. Вони прийшли до висновку, що ненависть Трампа була вкоріненою, ірраціональною і, можливо, незворотною", - сказано у статті.

Як повідомляв УНН, раніше в американських ЗМІ з посиланням на інформатора з'явилася інформація про те, що Трамп міг порушити правила нацбезпеки під час розмови з Президентом України Володимиром Зеленським у липні, спробувавши тиснути на українську владу з розслідування справи сина свого конкурента на виборах 2020 року Джо Байдена.

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі оголосила на підставі таких підозр про початок процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив розшифровку липневої розмови Трампа і Зеленського.

Українські Національні Новини

Політика