transformatsiya-ukrayinskikh-shakht-buslavets-poyikhala-iz-robochim-vizitom-do-nimechchini

Трансформація українських шахт: Буславець поїхала із робочим візитом до Німеччини

 • 14836 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. В.о. міністра енергетики Ольга Буславець поїхала із робочим візитом до Німеччини. Про це повідомляє пресслужба міністерства, передає УНН.

Робочий візит очільниці міністерства організований у рамках співпраці України та Німеччини щодо трансформації українських вугільних регіонів. Перша робоча зустріч за участю керівництва Федерального міністерства економіки та енергетики, заступників міністрів та керівників департаментів відбулася вчора, 14 жовтня. Під час зустрічі сторони обговорили питання реструктуризації вугільних шахт, розвитку зеленої енергетика та інновацій.

"Для України важливо обговорити під час візиту питання реформування вугледобувної промисловості, трансформації вугільних регіонів та ознайомитися з найкращим досвідом Німеччини з проведення реформи вугільної галузі та трансформації регіонів під час закриття шахт", - кажуть у Міненерго.

У наступні дні делегація продовжить переговори з "вугільних" питань та перспективи водневої економіки.

У Міненерго нагадали, що спільна заява про початок енергетичного партнерства між Україною і Німеччиною була підписана у серпні цього року очільницею Міністерства енергетики України спільно з федеральним міністром економіки та енергетики Петером Альтмаєром.

Нагадаємо, раніше у Міненерго презентували проект Концепції реформування вугільної галузі. З-поміж декількох варіантів реформування Міністерство визначило пріоритетним спосіб поєднання процесу приватизації та процесу інтеграції державних шахт до ПАТ "Центренерго". Такий шлях включає у себе розподіл шахт на три групи. Перша група – шахти, що підлягають інтеграції з ПАТ "Центренерго" і є його ресурсною базою. Друга – шахти подвійного призначення, збут яких не обмежується виключно тепловими генераціями. Третя група шахт – такі, що будуть пропонуватися до приватизації не лише як вугледобувні підприємства, а й як цілісні майнові комплекси, які можна використовувати для іншої господарської діяльності. Зараз міністерство разом із закордонними партнерами, зокрема, урядом Німеччини та міжнародними організаціями відбирають шахти для проведення пілотних проектів з трансформації вугільних мономіст. Міненерго запропонувало німецькій стороні 6 шахт – на заході та сході України.

Українські Національні Новини

Політика