tse-350-tysiach-tonn-pshenytsi-tsohorich-v-ukraini-vzhe-rozminuvaly-74-tys-ha-silskohospodarskykh-zemel-minekonomiky

"Це умовно 350 тисяч тонн пшениці": цьогоріч в Україні вже розмінували 74 тис. га сільськогосподарських земель - Мінекономіки

 • 18454 переглядiв

З початку року українські сапери обстежили 80,3 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь, повернувши до експлуатації близько 74 тисяч гектарів.

Від початку року українські сапери обстежили вже 80,3 тис. га земель сільськогосподарського призначення, з яких повернуто в експлуатацію близько 74 тис. га. Про це заявила перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, що у березні саперні підрозділи урядових та неурядових операторів обстежили понад 26,5 тис. га земель сільгосппризначення, повернули в господарську експлуатацію – майже 23,5 тис. га.

Загалом же з початку року обстежено 80,3 тис. га земель, з яких повернуто в експлуатацію близько 74 тис. га.

Протягом березня наші піротехніки повернули аграріям ще майже 23,5 тис. га земель. А усього з початку року повернуто в експлуатацію близько 74 тис. га. Це, умовно, "плюс" 350 тисяч тонн пшениці, які аграрії вже цього року зберуть з очищених від мін та вибухівки полів. Важливо, що станом на кінець березня 80% повернутих площ вже активно використовувалася за призначенням

- заявила Свириденко

Кабмін схвалив законопроєкт про ратифікацію угоди зі Словенією щодо розмінування01.03.24, 15:59

Доповнення 

Міністр економіки України, Уряд комплексно вирішує завдання з пришвидшення очищення території України від мін.

Працюємо за всіма визначеними напрямками. В березні ухвалено порядок компенсації аграріям, які замовлятимуть послуги з гуманітарного розмінування земель. Це важливий крок до запуску ринку гуманітарного розмінування. Підписали угоду з Palantir, – передові технології з аналізу big data, та штучний інтелект допомагатимуть нам більш ефективно організувати роботу з обстеження та розмінування. Дуже активно працюємо над впровадженням вітчизняних розробок та посилення спроможностей операторів шляхом закупівлі української техніки та обладнання

- розповіла Юлія Свириденко.

За її словами, в березні зросла кількість підрозділів, що здійснювали  гуманітарне чи оперативне розмінування, а також кількість залучених до роботи машин розмінування.

Штучний інтелект залучать до розмінування України - Мінекономіки03.03.24, 20:05

Нагадаємо

В Україні представили вже третю модель вітчизняної машини для розмінування. Презентована нова українська машина розмінування за своїми характеристиками не поступається західним аналогам і може очищати 5 000 квадратних метрів місцевості за годину.

Володимир Омельченко

Економіка

Популярні

Новини по темі

У Харкові вибухи, окупанти завдають ударів по регіону

 • 22295 переглядiв