tse-govorit-pro-spravzhnye-stavlennya-rosiyi-do-globalnikh-institutsiy-zelenskiy-pro-obstril-kiyeva-pid-chas-vizitu-guterrisha

"Це говорить про справжнє ставлення росії до глобальних інституцій": Зеленський про обстріл Києва під час візиту Гутерріша

 • 88178 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні прокоментував візит до Києва генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, передає УНН.

Цитата

"Дуже важливо, що пан генеральний секретар побував в Бородянці Київської області. І на власні очі побачив, що там наробили російські окупанти. Сотні українських міст і сотні громад пережили те саме, що і Бородянка, і Буча. Російська армія в Україні свідомо і без жодних сумнівів розтоптала усе, на чому був заснований глобальний порядок після Другої світової війни. Статут ООН, міжнародні конвенції, декларації, права людей і держав... Все те, що має гарантувати свободу і безпеку у світі, просто зруйноване російськими агресивними діями", - наголосив він.

Деталі 

Зеленський зазначив, що ключовим питанням на переговорах з Генеральним секретарем ООН було – як зупинити російську агресію.

"І це не просто питання про Україну, про нашу долю. Це питання про долю ООН, про долю міжнародного права, про долю багатьох народів – і не тільки сусідів росії, які можуть стати наступними жертвами агресивних абміцій москви. Одразу по завершенню наших перемовин в Києві у місто полетіли російські ракети. Пʼять ракет. І це багато що говорить про справжнє ставлення росії до глобальних інституцій. Про намагання російського керівництва принизити ООН і все, що Організація уособлює. А отже, це вимагає відповідної потужної реакції", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: BBC: генсек ООН шокований ракетними ударами рф по Києву, під час його візиту.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Окупанти 290 разів ударили по Запорізькій області

     • 39111 переглядiв

    Новини по темі

    Ракетний удар по Києву: врятовано 5 осіб, 10 постраждали

     • 202846 переглядiв

    Зеленський нагородив 214 військових ЗСУ

     • 100042 переглядiв