tse-nezakonno-yurist-otsiniv-zvilnennya-pratsivnikiv-magazinu-egerzund-pid-chas-viyni

"Це незаконно": юрист оцінив звільнення працівників магазину "Егерзунд" під час війни

 • 164360 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. В умовах воєнного стану в Україні спростили систему звільнень працівників, однак те, як вчинили зі своїми співробітниками у мережі магазинів “Егерзунд”, виходить за рамки законодавства. Про це в коментарі УНН розповів юрист Денис Ципін.

Цитата

“Якщо людина не давала свою згоду, а звільнили її за згодою сторін – це незаконно. І це логічно. Дійсно, зараз за період воєнного стану спростили систему звільнень працівників і гарантії працівників зменшили, це воєнний стан і це зрозуміло. Але це не означає, що роботодавець може писати в своїх записах що завгодно. Це означає, що він може скористатися лише законними шляхами. Тож, якщо роботодавець пише неправду – то суд, поновлення на роботі і виплата середнього заробітку за весь період простою. Якщо роботодавець ввів в оману органи – програш в суді забезпечений. (...) Якщо працівник вважає, що він працює, не давав жодної згоди, був у контакті, доступний і на зв’язку, а потім дізнається такі обставини, то це означає, що роботодавець просто схитрив аби оптимізувати свої видатки. І це зрозуміло, але ж це незаконно”, – зазначив Ципін.

Нагадаємо

Троє співробітників мережі магазинів “Егерзунд” подали позов проти компанії через незаконні звільнення.

Як розповів УНН один з позивачів, з початком повномасштабного вторгнення працівників магазинів відправили у неоплачувану відпустку, а згодом вони дізналися про своє звільнення. За документами працівників звільнили за згодою сторін, однак самі співробітники не підписували заяви на звільнення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні арештували майно ексдепутата держдуми рф на мільярд

     • 218524 переглядiв

    У Карпатах знайшли гриб-гігант

     • 1024152 переглядiв

    Ранковий удар по Харкову: голова ОВА показав наслідки

     • 78009 переглядiв

    В Енергодарі пролунав потужний вибух, місто без світла - мер

     • 232586 переглядiв