ukenru
tspd-pri-rnbo-oprilyudniv-dobirku-novikh-feykiv-ta-manipulyatsiy-vid-rosiyi-42

ЦПД при РНБО оприлюднив добірку нових фейків та маніпуляцій від росії

 • 98176 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України зібрали добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних вкидів, що ворог продукував протягом 23 липня, передає УНН.

Деталі

Список фейків, маніпуляцій та дезінформації:

  • ЗМІ рф з посиланням на російські силові структури повідомили, що "українцям-донощикам, які "здають" своїх друзів, родичів чи знайомих, виплачують винагороду у розмірі 100 доларів, а затриманих відправлять до так званих фільтраційних таборів для подальшої детальної перевірки СБУ". Це - фейк!
  • Колаборант-"керівник" тимчасово окупованих територій Запорізької області заявив: "ЗСУ ведуть цілеспрямоване знищення посівів сільгоспкультур на території Запорізької області шляхом обстрілів полів, при цьому витрачаючи дефіцитні боєприпаси". Це - дезінформація!
  • Російські пропагандистські медіа поширюють інформацію про вилучення дітей в українських біженців у Європі: "дітей вилучають за те, що вони не доїдають порції, які їм дали, або, навпаки, - швидко їх з’їдають, за дуже сильну емоційну прив’язаність до батьків, за те, що мама голосно сварить дитину". Це - дезінформація!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не здатні придумати нічого нового: Зеленський прокоментував російські фейки навколо свого імені

Українські Національні Новини

Суспільство