turechchina-i-niderlandi-domovilisya-pro-normalizatsiyu-vidnosin

Туреччина і Нідерланди домовилися про нормалізацію відносин

 • 6728 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Туреччина і Нідерланди домовилися нормалізувати відносини, які були напруженими після дипломатичного скандалу 2017 року. Про це заявили у п'ятницю в МЗС Туреччини, передає УНН з посиланням на Reuters.

Це рішення було досягнуто під час телефонної розмови між міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу і його ныдерландським колегою Стефом Блоком, йдеться в повідомленні міністерства закордонних справ.

"Під час цієї телефонної розмови міністри погодилися нормалізувати дипломатичні відносини між Нідерландами і Туреччиною. У зв'язку з цим міністри домовилися про швидке відновлення послів в Анкарі та Гаазі", - йдеться в заяві міністерства.

Відносини між країнами стали напруженими після рішення Нідерландів заборонити турецьким чиновникам проводити агітацію серед турецької діаспори до конституційного референдуму в Туреччині в квітні 2017 року, коли Нідерланди проводили свої власні вибори.

Нідерланди заявили, що офіційно відкликали свого посла в Анкарі в лютому через скандал. Після цього рішення Туреччина заявила, що дипломатичні відносини будуть підтримуватися на рівні тимчасового повіреного.

Українські Національні Новини

Новини Світу